ROLAND GARROS

SRBI ZAPJENILI KAO NIKAD Tenis ovo ne pamti: Ovako je sudija najstrašnije pokrao Novaka i poklonio Thiemu brejk šansu! (FOTO) Prvaka je ovo UNIŠTILO

08. 06. 2019 - 17:22 | Tenis

Rijetko se dešava u tenisu da sudija svojim odlukama bude u centru pažnje, ali u meču Đokovića i Thiema upravo to je bio slučaj. 

Tokom duela koji se nastavio danas, u presudnim momentima arbitar Žaume Kampistol prvo je u periodu kada se meč lomio opominjao Đokovića i brojao mu sekunde, da bi, nešto kasnije, bukvalno je poklonio Thiemu poen pri rezultatu 40:40, i to u odlučujućem setu, i tako mu omogućio brejk šansu, piše Telegraf.

Novak je u nevjerici posmatrao sudiju i pokušavao da mu ukaže na grešku, ali ovaj nije htio ni da čuje. Zanimljivo, pregledom snimka ustanovljeno je da je Novak bio u pravu. U tom momentu, srećom, Novak nije izgubio gem, ali sigurno je da je na ovaj način sudija dodatno uticao na igru srpskog asa.

Ipak, šok je trajao kratko jer je Novak uspio spasiti brejk, a potom i dvije meč lopte, uzvratiti brejkom i uvesti meč u egal.

2

Novak razgovara sa španskim sudijom; Foto: Tanjug/AP