SELI U BARCELONU

GOTOVO JE, NAJVEĆA LJETNA SAGA RIJEŠENA De Ligt pristao na transfer karijere, klubovi dogovorili sve detalje

11. 06. 2019 - 14:17 | Fudbal >> Transferi

Barcelona je, kako se izvješćuje, ostvarila određeni napredak ka potencijalnom transferu Matthijsa de Ligta nakon što je dogovorila naknadu sa Ajaxom za mladog visoko ocijenjenog braniča.

Španska TV emisija Club de la Mitjanit, tvrdi da se Barcelona složila platiti oko 67 miliona funti za 19-godišnjaka, iako ostaje da se vidi hoće li igrač sam izabrati preseljenje na Nou Camp.

O De Ligtu se već nekoliko mjeseci piše mnogo glasina o transferu, što je teško pratiti, a Barcelona je u početku bila glavni favorit za njegov potpis, navodi se u izvješću ESPN-a.

Manchester United je također bio snažno povezan sa holandskim internacionalcem, koji bi nesumnjivo bio veliko pojačanje za njihove trenutne obrambene opcije, ali jučer je Independent izvijestio da je PSG uvjeren da su trenutno favoriti za pobjedu u ovom transferu.

deligt-ajax1

Ukratko, vjerojatno nećemo znati dok se to zapravo ne završi, sa mnogo obrta i okreta koji će se desiti u ovoj dugotrajnoj sagi.

Ipak, ako je Barcelona dogovorila naknadu kao što Club de la Mitjanit kaže i ako De Ligt favorizira Barcin stil igranja, onda su katalonski divovi možda glavni favoriti za ovaj transfer.

deligt-rashford

To bi zahtijevalo novu vrhunsku metu za United, s tim da BBC Sport sugerira da bi to mogao biti branič Leicester Cityja Harry Maguire – vrlo pristojna alternativa.