KVALIFIKACIJE ZA EURO

Mancini: Zasluženo smo slavili, ali BiH nam je stvorila mnogo problema

12. 06. 2019 - 07:25 | Fudbal

Roberto Mancini, selektor fudbalske reprezentacije Italije koja je večeras u Torinu pobijedila BiH rezultatom 2:1, pohvalio je igru Zmajeva.

Sad smo bliži Evropskom prvenstvu. Nije bilo lako izjednačiti, povesti i pobijediti. Nismo bili dobro povezani i mogu biti zadovoljan nakon svega, rekao je Roberto Mancini, selektor fudbalske reprezentacije Italija koja je večeras u Torinu pobijedila Bosnu i Hercegovinu (2:1) u četvrtom kolu kvalifikacija za EURO 2020.

”Dobro su nas pritisnuli u prvom poluvremenu. Momci su na bili koncentrisani. Rizikovali smo protivnapadima, a u drugom poluvremenu povezali smo redove. BiH je odigrala odličnu utakmicu. Znali smo da može odigrati odlično ovdje i da je odlična ekipa, te da je ono u Finskoj bio samo loš dan. Sretan sam što su naši igrači pokazali karakter. To je pozitivna stvar za mene i moju ekipu”, istakao je Mancini.

Poslije četiri odigrana kola Italija je prva u grupi ”J” sa maksimalnih 12 bodova. Slijede Finska devet, Armenija šest, BiH i Grčka po četiri, dok je Lihtenštajn bez bodova.