VRAĆA SE U BARCELONU?!

PARIZ JE NA NOGAMA Neymar digao ruke od PSG-a i zatražio transfer; njegova se želja zna! LEONARDO ĆE OVO I ODOBRITI

12. 06. 2019 - 08:02 | Fudbal >> Transferi

27-godišnji Neymar prije dvije godine preselio je iz Barcelone u PSG a njegov transfer od 222 miliona eura postao je i rekordni. No, iako mu aktualni ugovor s PSG-om vrijedi do 2022. godine, čini se kako bi Brazilac već ovog ljeta mogao napustiti redove aktualnog francuskog prvaka

Dileme više nema. Iako je povrijeđen i neće nastupiti s Brazilom na Copa Americi, Neymar će sljedećih dana biti u središtu nogometne pozornosti. A razlog je njegova želja za odlaskom iz PSG-a. Tako barem pišu španski mediji, kojima se povjerio te otrkio kako je nesretan u PSG-u te da žali što je napustio Barcelonu.

neymar

Međutim, u poslu kao što je nogomet, malo se toga vrti oko sentimenta, tim prije što Neymar s PSG-om ima važeći ugovor. Ali s obzirom na to da je i njemački strateg Thomas Tuchel, očekujući i podršku sportskog direktora Leonarda, procijenio da mu nemotivirani igrač nije potreban, možda se bogati katarski vlasnici ipak odluče na prodaju.

skysports-neymar-kylian-mbappe-4304394

Oni su ga već pokušavali motivirati novim, još bogatijim ugovorm, ali Neymaru to nije 'napeto'. Čak bi pristao i na manja primanja samo da ode u sredinu u kojoj bi bio sretan, a to je - Barcelona, u kojoj ga čekaju Messi i Suarez.

Naravno, postavlja se pitanje zašto se transfer ne bi mogao napraviti? Razlog je vrlo jednostavan, a to je da ga PSG ne misli pustiti za 'sitniš', dok Barcelona nema novca koliko bi PSG mogao tražiti.

neymar

Bez obzira što je Neymaru pala cijena, vlasnici pariškog kluba vješti su trgovci i naravno da razmišljaju o svojoj zaradi.

S druge strane, Barcelona se pak sprema u velika ulaganja odnosno kupovinu Griezmanna, Matthijsa De Ligta, De Gee, možda čak i jednog igrača u veznoj liniji.

I ako sada potroše novac na kupovinu Neymara, pitanje je koliko bi mogla investirati u planirane ljetne dolaske.

skysports-neymar-psg-4548788

Jasno je i da problemi koje Neymar ima u privatnom životu (op.a optužbe za silovanje) svakako smetaju Parižanima. Barcelona se pak oko toga ne brine, jer se Brazilac ponašao mnogo zrelije i odgovornije nego dok je bio igrač katalonskog sastava.