SRELI SE LICEM U LICE: Poirier otkrio na koji NAČIN namjerava pobijediti Khabiba

13. 06. 2019 - 11:08 | Borba

Dustin Poirier pokušat će 7. septembra postati UFC prvak i prvi čovjek koji je savladao Khabiba Nurmagomedova.

Za tako nešto mora imati bolju taktiku nego prethodnih 27 protivnika dagestanskog borca. Nešto o tome je rekao na jučer održanoj konferenciji za medije u Londonu.

Apsolutno zasluženo došao je Dustin Poirier do pojasa privremenog prvaka UFC-ove lake kategorije, a time i do prilike osvojiti pravi pojas. 7. septembra najveći je datum njegove dosadašnje karijere, budući da će tog dana zajedno s Khabibom Nurmagomedovim predvoditi UFC 242 priredbu u Abu Dhabiju. U slučaju pobjede ispunit će svoj cilj i postati prvak, no svjestan je kako mora napraviti nešto što nitko do sada nije uspio.

“Prije svega moram biti ono što jesam i pokazati svijetu što mogu. 27 ih je probalo, 27 ih nije uspjelo. Ljudi me pitaju kakve slabosti sam primijetio kod njega. No, ne mogu reći da mi treba on u slabom izdanju, da bih ja bio dobar. Njegove slabosti trebam otvoriti svojim pritiskom. Trebam iskoristiti svoje iskustvo, godine koje sam proveo ovdje. Bit će to velika borba dva vrhunska borca, borba dva prvaka, od kojih će samo jedan iz kaveza izaći kao takav”, najavio je Poirier borbu, odnosno otkrio je kako sam osobno gleda na nju.

U aprilu je napravio dio posla, protiv Maxa Hollowaya je odradio fenomenalnu borbu i sad ispred sebe ima samo jednu prepreku. Za savladati ju je spreman iskoristiti apsolutno sve što mu je dosadašnja karijere donijela.

“Ovo ispred mene je tek dio svjetske titule, ono ispred njega je svjetska titula. Cijeli život radim za to i pripremam se najviše što mogu da bih ju osvojio. Uživam u ovom putovanju, bilo je puno borbi, uspona i padova, a sad imam priliku predvoditi program u Abu Dhabiju protiv neporaženog prvaka”, sretan je Dustin zbog onoga što je napravio, ali isto tako svjestan da to neće puno vrijedi ukoliko 7. septembra ne odradi najbolji posao svoje karijere. Idućeg tjedna ulazi u pripreme i najavio je što će mu one značiti:

“Iskustvo, samopouzdanje i stanje uma su moje najjače karakteristike. Fokusiran sam ispisati povijest i samo o tome razmišljam, idućih 11 mjeseci mog života bit će usmjereni jedino prema tome. Tip je odličan, ne mogu reći ništa loše o njemu. No, pokazat ću što mogu i odvesti ga na mjesta gdje još nije bio.”

Dustin Poirier trenutno je u nizu od pet fenomenalnih pobjeda, a u svakoj od njih izgledao je još bolje nego u prethodnoj. Upravo na tome treba graditi samopouzdanje pred jednu od najvećih UFC borbi u 2019. godini.