VRIŠTAT ĆETE OD SMIJEHA Ibrahimović, Ronaldo, Messi i ostali na "seoski način"

13. 06. 2019 - 19:43 | Vremeplov

Prije nešto više od godinu dana radili smo priču o jednoj od najpopularnijih sportskih grupa na prostorima bivše države - Seoskom fudbalu.

Nije to samo Facebook grupa, nego čitava filozofija igre kakvu gledaoci mečeva Manchester United - Chelsea, Real Madrid - Barcelona, Milan - Juventus, Bayern - Dortmund nikada neće shvatiti.

Seoski fudbal je liga bez briga - a upravo Facebook grupa pod tim nazivom okuplja sve one koji vole vidjeti kako igrač izlazi sa terena ne zato što je povrijeđen, ili loše igra - nego što mora da preuzme treću smjenu kao portir u lokalnom supermarketu ili livnici.

Facebook grupu Seoski fudbal koji pomno prati više od 360.000 ljudi s prostora bivše Jugoslavije osnovala su tri člana u maju 2014.

U razgovoru s anonimnim kreatorima saznali smo zapravo da je jedan član u međuvremenu zamijenjen za gajbu piva i janje. Fer trejd, u svakom slučaju, piše N1.

Ono što posjetitelji i fanovi ove grupe mogu primijetiti na njihovim postovima jeste nevjerovatan talenat da pronađu verzije svjetskih fudbalskih zvijezda u varijanti 'za siromašne'.

Ronaldo - seoska verzija, Ibrahimović propao, Buffon propao, Manchester City za siromašne, Radja Nainggolan za siromašne, Miloš Krasić propao, Barcelona u timskoj akciji cijepanja drva, Arturo Vidal - propao... mogućnosti su neograničene.

U fotogaleriji smo izdvojili samo one najbolje i najupečatljivije.

Uživajte. 

2

3

4

5

6

7

8

10

11

12

13