NBA PLAY-OFF

OVO SE NE SMIJE PROPUSTITI Ibaka na koljenima, Cousinsovo lice apsolutno neprepoznatljivo: Pogledajte posljednje sekunde drame za titulu NBA prvaka (VIDEO)

14. 06. 2019 - 09:03 | Košarka

Toronto je sa 4:2 u velikom finalu potpuno neočekivno savladao Golden State i tako prekinuo dominaciju Ratnika. Zlobnici će reći da su Raptorsi slavili samo zbog činjenice da je Kevin Durant bio povrijeđen.

Ipak, ekipa Raptorsa prva je kanadska franšiza još od 1993. godine koja je uzela jedan od najvažnijih trofeja na tlu SAD-a. Kawhi Leonard i družina su nakon izuzetno uzbudljivog finiša utakmice u gostima savladali Warriorse i domogli se toliko čekane titule, a lider gostiju sebi je ujedno obezbijedio i MVP titulu. Drugu u karijeri, nakon što je isto odradio u dresu San Antonio Spursa.

kawhileonard

Ipak, vratimo se na sam meč. Bilo je napeto do samog kraja, pokazuju to i dramatični momenti iz samog finiša utakmice, kada je Leonard stao na liniju penala 0.9 sekundi prije kraja pri vodstvu gostiju 111:110.

Tenzija je bila na vrhuncu, Ibaka jena centru klečao dok je čekao Leonardov izbačaj, uz njega je bio i Cousins sa grčevima na licu. Bio je neprepoznatljiv, kao da je apsolutno bio uvjeren šta im slijedi...

klaythompson

Prethodno, Curry je promašio trojku osam sekundi prije kraja, tu je već počela da se ruši šampionska kula, a gosti dobili priliku s penala poslije namjernog faula Greena. Kawhi je bio siguran za 112:110, potom i oba puta već na isteku vremena, poslije još jedne namjerne.

Slavlje Raptorsa moglo je početi, na ovo su čekali i zaslužli ga nakon nevjerovatnih partija s Orlandom (4:1), Philadelphijom (4:3), Milwaukeejem (4:2, nakon 0:2) i na kraju Warriorsima (4:2). Bravo za šampione...

(Sport.ba)