NBA

Washington želi dovesti jednog od najzaslužnijih za naslov Toronta

14. 06. 2019 - 15:25 | Košarka

NBA sezona završena je trijumfom Toronta, što je malo tko očekivao uoči sezone.

Prošlog ljeta doveli su Kahwija Leonarda i Dannyja Greena iz San Antonio Spursa, no konačni potezi koji su ih doveli ovdje bili su dovođenje Marca Gasola, kao i potpuni igrački procvat Pascala Siakama i Freda VanVleeta. Uz sve to nadovezalo se playoff buđenje često osporavanog Kylea Lowryja, dok je Kawhi isporučio MVP izdanja. 

Ključni čovjek koji je zaslužan za slaganje ove momčadi je general manager Masai Ujiri. Ovaj Nigerijac rođen u Engleskoj prvo je od 2010. do 2013. godine radio fantastičan posao na istoj funkciji u Denveru, da bi tada potpisao petogodišnji ugovor s Raptorsima. Polako je počistio nered koji je ostavio Bryan Colangelo, a sve je na naplatu došlo prije nekoliko sati, kada su okrunili sezonu iz snova i potpuno zasluženo osvojili svoj prvi NBA naslov. 

Naravno, nije trebalo dugo čekati da se pojavi prvi klub koji je izrazio zanimanje za dovođenjem Ujirija. To je Washington, posrnula franšiza koja bi vrlo lako mogla krenuti u ponovno slaganje momčadi. John Wall već godinama tapka u mjestu i dojam je kako se zasitio prosječnosti u koju su Wizardsi upali, a uz njega imaju i sjajan resurs u Bradleyu Bealu. 

Kako prenosi ugledni Adrian Wojnarowski, Washington priprema ponudu od čak 10 milijuna dolara po sezoni za Ujirija. Navodno će u narednim danima zatražiti dopuštenje od Toronta da krenu u pregovore s glavnim operativcem NBA prvaka. Hoće li im oni to dozvoliti te ima li Ujiri uopće namjeru napuštati Kanadu, ostaje za vidjeti. Nemoralne ponude već čekaju.