Totti odmah dobio ponudu, ali iz poštovanja prema Romi zatvorio je vrata za dva kluba

17. 06. 2019 - 16:39 | Drugi pišu >> Fudbal

Totti e poslije oproštaja od fudbala obnašao funkciju tehničkog direktora, ali je posljednjih sedmica odlučio da napusti i tu poziciju.

Svoju odluku je saopštio na današnjoj press-konferenciji u prostorijama Olimpijskog komiteta u Rimu.

"Povlačim se sa moje pozicije u Romi. Milsim da je uzimajući u obzir okolnosti pravo vrijeme za ovu odluku. Nikada nisam bio u mogućnosti da učestvujem u radu na efektivan način. Roma treba biti ispred svih. Predsjednici, treneri i igrači prolazi, ali simboli ne. Nije moja krivica što sam donio ovu odluku", rekao je Totti.

“Uvijek sam stavljao Romu na prvo mjesto i htio sam odvesti ovaj klub na vrh, po cijelom svijetu, pa je to bila bolna odluka. Svi znaju da su me natjerali da prestanem igrati. Htjeli su da stanem. Već sam imao šestogodišnji ugovor kao direktor", tvrdio je Totti.

Kaže da su Amerikanci krivi za 'nestanak' Rimljana na Olimpicu.

"Tokom posljednjih osam godina, otkako su Amerikanci ušli, pokušali su nas Rimljane na svaki mogući način gurnuti u stranu. Kako su godine prolazile, pokušavali su sve što su mogle ... To je ono što su htjeli i na kraju su uspjeli".

Bit će neobično vidjeti Tottija u drugom klubu, ali definitivno postoje timovi koji su već sada spremni da mu ponude razne funkcije.

Tako se pojavila odmah priča da je predsjednik Sampdorije Massimo Ferrero već kontaktirao Tottija kojeg želi u klubu zajedno s Danielom De Rossije,.

"Neću ostati bez posla. Dobio sam neke ponude od talijanskih klubova, uključujući i jednu jutros. Sve to uzimam u obzir, jer sam slobodan", rekao je Totti.

"Juve ili Napoli? Ne, iz poštovanja prema Romi ne bih to uradio", zaključio je Totti.