KYLIAN MBAPPE

OVO ĆE BITI POČETAK NOVE ZVJEZDANE MADRIDSKE ERE Zaboravite Hazarda, Jovića i Pogbu - Perez krenuo po kapitalca koji je garancija za trofeje i megaprodaju dresova

18. 06. 2019 - 08:09 | Fudbal >> Transferi

Madridski klub već je na Hazarda, Jovića, Mendyja, Militaoa i Rodryga Goesa potrošio 300 miliona eura ovog ljeta, ali čini se da na tome nema namjere stati.

hazard

Naime, u Realu sa zanimanjem osluškuju što se događa u PSG-u, klubu u katarskom vlasništvu koji dovođenjem skupocjenih zvijezda nije opravdao očekivanja svojih gazda.

Ovog ponedjeljka snažno su odijeknule riječi predsjednika pariškog kluba Nassera Al Khelaifija da nema namjere tolerirati razmažene ispade svojih skupocjenih zvijezda te ih je spreman prodati već ovog ljeta, ako se u potpunosti ne podrede treneru i upravi.

neymar1

Mnogi su te riječi protumačili kao stavljanje Neymara na transfer listu, ali dnevnik Marca piše kako u Realu vjeruju da je time postao dostupan i Kylian Mbappe koji također prema tvrdnjama španskih medija nije pretjerano sretan u Parizu.

Real se nada jednog od ove dvojice kupiti već ovog ljeta, a anketa Marce pokazala je da bi čak 92% navijača radije željelo vidjeti Mbappea, nego Neymara u redovima madridskog kluba.

kylian-mbappe

mbappe

U svakom slučaju, i za jednog i za drugog uprava Reala morat će izdvojiti ogroman novac, oko 200 miliona eura te će tako probiti granicu od pola milijarde utrošene na pojačanja. Iako je već sada jasno da madridska momčad neće biti ni slična prošlosezonskoj, tek dolaskom skupocjenog 'kapitalca' iz PSG-a započela bi prava nova zvjezdana era u prijestolnici Španije, a na Zinedineu Zidaneu bi bilo posložiti ekipu i vratiti je na evropski tron.

zidane

Ujedno, Mbappe bi im se itekako isplatio i s finansijskog aspekta, jer je jedan od najcjenjenijih napadača današnjice. U Madridu su sigurni da bi njegovi dresovi se prodavali odlično. Također, sve češće se spominje i dolazak Paula Pogbe, pa bi Kraljevi zaista mogli imati 'paklen tim'...

(Sport.ba)