VELIKE ZVIJEZDE

11 SUPERZVIJEZDA Megatransferi koje uskoro očekujemo - oni će uzdrmati nogometno nebo

18. 06. 2019 - 11:00 | Drugi pišu

Ljetna nogometna tržnica tek mora započeti u većem dijelu Europe, ali pojedini megatransferi već se opasno kuhaju. Već je milijardu eura igrača zakapareno i čeka samo početak Mercata kako bi ozakonili svoje poslove, ali 11 ogromnih poslova tek se treba odviti. Samo probrani bogataši mogu da izdvoje najveće iznose, zato je krug i sužen na svega nekoliko imena, a posle dolaska Edena Hzarda u Real za 100.000.000 eura (bez bonusa) nogometni svijet s nestrpljenjem iščekuje sljedeću transfer bombu!

Antoine Griezmann (Barcelona, Mancester United, PSG)

griezmannNije da se u nogometu ne događaju čuda, ali ovdje je, što bi narod rekao, sve jasno 1/1. Antoine Griezmann će ovo ljeto napraviti taj sljedeći korak u karijeri i zaigrati tamo gdje su ga svi čekali još prije točno godinu dana. Probao je još jednom da sa Atleticom dohvatiti taj trofej Lige prvaka, potpisao ugovor na gotovo 25.000.000 eura godišnje – toliko ga novca čeka i u Barceloni, ali se taj pokušaj završio bolno... Zbog toga više nema ljubavi između Atletica i Griezmanna, a prvi čovjek kluba Miguel Angel Hil Marin potvrdio je da će svjetski prvak s Francuskom otići u Barcelonu. Kako je odavno poznato, Barcelona sad čeka 1. lipanj kako bi se Griezmannova otkupna klauzula spustila sa 200.000.000 na 120.000.000 eura, čime bi se završila ova latino sapunica.

Istina, ljudi iz Uniteda i PSG-a se nadaju kako bi svojim novim, ambicioznim projektima mogli privući Greizmanna, ali čini se da je ovdje već sve jasno...

PSG NIJE NIMALO NAIVAN Prodajom Neymara stvaraju izuzetan tim: S njima bez problema mogu na krov Evrope, šeik će biti presretan

Matthijs de Ligt (PSG, Barcelona, Juventus)

ligtKapetan Ajaxa podijeljen je između „četiri vatre“ i trenutačno nije ni na nebu ni na zemlji. Zbog načina igre koji preferira svi ga vide u Barceloni, financijski bi najbolje prošao u Parizu, opet najbolji stoperi se razvijaju u Juventusu... Na kraju će De Ligtova karijera najvjerojatnije zavisiti od toga gdje će ga poslati njegov lukavi agent Mino Raiola. Nizozemcu rođenom u Italiji nedavno je ukinuta suspenzija za rad u svojoj branši, pa će sada pokušati izmusti klubove za što bolje uvjete za svog štićenika, ali i sebi osigurati najbolju proviziju jer je to njegov modus operandi.

deligt-ajax1

Francuski mediji nedavno su pisali - De Ligtova djevojka nedavno je viđena u Parizu kako gleda kuću za njihov zajednički život, a ne treba zaboraviti da je novi-stari sportski direktor PSG-a Leonardo od svojih poslodavaca dobio jasne instrukcije da Ajaxovu zlatnu koku mora dovest po svaku cijenu. U Barceloni su navodno skeptični zbog arogancije nizozemskog stopera i zato su sve dalje od odluke o isplati Ajaxu traženih 75.000.000 eura – vjerojatno uz dodatne bonuse, dok je De Ligt nedavno otkrio kako mu je na finalu Lige nacija Cristiano Ronaldo osobno prišao i poručio mu - dođi u Juventus. Prema određenim navodima Barcelona De Ligtu nudi godišnji ugovor od 7.500.000 eura, Juventus oko 10.000.000, a PSG čak 15.000.000 eura neto!

Paul Pogba (Real Madrid, Juventus)

skysports-paul-pogba-manchester-united-4445625Jučer je Paul Pogba izjavio kako je „vjerojatno došlo vrijeme za novi izazov u karijeri“, što je alarmiralo ljude iz Manchester Uniteda. Samo dan kasnije s Old Trafforda stigla su uvjerenja kako će Pogba ostati Vrag i poslije ljeta, što je mnoge iznenadilo. Pogba je, to i ptice na grani znaju, između Reala i Juventusa. Zinedine Zidane mu je nedavno u telefonskom razgovoru poručio - ne premišljaj se previše, ovo ti je pravi trenutak za dolazak u Madrid. Sad ili nikad. Nedavno su u nogometnim kuloarima osvanule informacije kako je Real postavio niz uvjeta Pogbi, a jedan od njih je da se Mino Raiola odrekne svoje provizije! Izuzev tog Real je navodno postavio granicu za ovaj transfer na 125.000.000 eura i preko tog iznosa neće ići preko ni centa, dok je još jedan od uvjeta da Pogba prihvati umanjenje godišnjih primanja sa 17.000.000 eura u Unitedu, na 12.000.000... Na Old Trafordu su izvisili etiketu s cijenom od 170.000.000 eura na Pogbin dres, a možda bi ih oraspoložila kombinacija koja se sve češće spominje – keš plus Gareth Bale.

Što se Juventusa tiče, prvi operativac Fabio Paratici se već susreo u Londonu s ljudima iz kluba kako bi razgovarali o mogućem transferu. Šuška se da je Pogba više za povratak u Torino radi emocija koje ima prema talijanskom gigantu. Moguće je, ipak, kako će Juventus zbog visine traženog odštete izabrati onu drugu opciju i dovesti još jednog veznjaka bez uloženog centa uz Aarona Ramseyja. To je Adrien Rabiot, koji je trenutačno u Italiji i pregovara s Bianconerima...

Sergej Milinković Savić (Juventus, PSG)

sergej-lazioClaudio Lotito nema problem s tim da Sergej ode iz Lazija, samo želi novac koji odgovara epitetu najboljeg veznog igrača Serie A. Što Srbin službeno jest. A ta cijena je postavljena negdje između 90.000.000 i 100.000.000 eura. Za trećinu je niža nego u isto vrijeme prošle godine, ali opet dovoljno visoka da samo elita šalje upite. To su, u ovom slučaju, Juventus i PSG. Kontroverzni biznismen i prvi čovjek Lazija već je nekoliko puta javno govorio o tome kako s Juventusom nema nikakav dogovor za Sergeja, dok talijanski mediji danima pišu - srpski veznjak ima usmeni dogovor s Damom na petogodišnji ugovor vrijedan 25.000.000 evra. Problem je opet u odšteti, ali i tome što Juventus paralelno pregovara oko Pogbe. Sergej je svakako povoljnija opcija, a Juve već pokušava smekšati Lotita tako što bi iznos od 100.000.000 eura bilo umanjeno ugovorima Spinazole i Romera.

sergej

PSG nema igrača koje bi ponudio zauzvrat, a radi FFP-a ne može platiti više od 75 milijuna eura u kešu. Novi sportski direktor Leonardo je uz obavezu dovođenja Matthijsa de Lihta dobio zadaću s njegovim prijateljem Matejom Kežmanom ispregovarati što bolje uvjete. I bivši reprezentativni napadač je za Mozzartsport nedavno izjavio kako za Sergeja vlada ogromna potražnja, da su u igri dva ili tri kluba, a da je Juventus sigurno jedan od njih.

Mauro Icardi (Juventus, Atletico Madrid)

mauro-icardi-wandaTiha patnja ožalošćenog kapetana Intera dovela je do potezanja mogućih tužba protiv kluba zbog mobinga. Navodno, ako bi Icardi dobio Inter na sudu, imao bi opciju otići bez odštete, što bi za klub bilo pogubno jer bi ostali bez oko 80.000.000 eura, ili mogućnosti trampe za nekog drugog igrača slične vrijednosti. A taj „netko“ je Paulo Dybala. Pregovori Juventusa i Intera traju, jedino je pitanje hoće li se dva kluba naći na konkretnim uvjetima i kako će to prihvatiti javnost, odnosno navijači. I jedni i drugi su već lansirali glasine kako bi testirali Čizmu, a navodno Dybala ne bi imao ništa protiv odlaska iz Juventusa, ako bi mu neko drugi obećao mjesto u prvoj momčadi.

Antonio Conte je već presjekao i poručio Beppeu Marotti i Pieru Ausilliu kako mu Icardi ne treba na pripremama jer ne želi „otrovnu atmosferu“ u svlačionici. Ne treba zaboraviti – Conte je nešto slično napravio s Diegom Costom u Chelseaju.

icardi

Dijego Simeone, pak, je netko tko voli igrače takvog mentaliteta i voli njihov temperament. Costa je samo jedan primjer, a kako Atletico napušta najbolji strijelac Antoine Greizmann, a s njim vjerojatno i Diego Costa, potreban im je napadač Icardijevih kvaliteta kako bi ostao konkurentan Realu i Barceloni.

Paulo Dybala (Inter, Bayern, Atletico Madrid)

dybalaLa Joyino prokletstvo je što nema definiranu poziciju na terenu. Ili, barem ju Max Allegri nikako nije uspio pronaći, radi čeg je Argentinac dugo patio. Za klasičnu „devetku“ nije, na desnom boku imao je ozbiljnu konkurenciju u Juventusu, ali bi u Interu bio dio sustava „3-5-2“, gdje bi igrao drugog napadača. To bi mu sigurno više odgovaralo od formacija s tri špice, gdje se jednostavno gubio i nije mogao iskazati se na pravi način. Conte ga izuzetno želi baš zbog svojih trkačkih, ali i kvaliteta sa loptom u nogama, kao i dobrim završnim dodavanjem, što ga čini idealnim partnerom za napadače tipa Edina Džeke ili Romelua Lukakua, koji se najviše dovode u vezu s Interom. Da bi se sve to dogodilo Nerazzurri se najprije moraju riješiti Icardija. Mač s dvije oštrice bila bi direktna trampa za Dybalu, zbog toga što bi Inter značajno ojačao direktnog konkurenta za titulu. Dybalina cijena je negdje između 80.000.000 i 100.000.000 eura, a Bayern je nedavno dostavio službenu ponudu na ovaj prvi iznos. Argentinac je na Allianz Areni rješenje za desni bok koji je dugo bio rezerviran za Arjena Robbena, ali Juventus bi najradije vidio iznos bliži ovom drugoj. I Cholo Simeone je zagrizao mamac, jer posle nekoliko skupocjenih prodaja mora zadovoljiti sve nekim ozbiljnim imenima. Zanimljivo bi bilo vidjeti dvojicu „odbačenih“ Argentinaca u momčadi njihovog sunarodnjaka...

Cristian Eriksen (Real Madrid)

christianeriksenPropadne li priča oko Paula Pogbe, Eriksen je čovjek kog bi Zinedine Zidane najradije vidio u novim Galacticosima. Danac je po završetku sezone otvoreno poručio upravi Tottenhama - spreman sam za novi izazov u karijeri, a čak je izjavio kako bi transfer u Real za njega bio veliki korak naprijed u karijeri. Također, poručio je kako će sve zavisiti od dobre volje prvog čovjeka Spursa Daniela Levyja, koji je poznat kao tvrd pregovarač. Ipak, s Florentinom Perezom godinama ima dobar odnos i zajedno su uspješno surađivali na brojnim direktnim transferima, prije svega Luke Modrića i Garehta Balea. Real bi s Eriksenom u sastavu dobio na lepršavosti, što je Perezov fetiš. Kada je riječ o cijeni, trebala bi se kretati oko 100.000.000 eura barem. Ako bi Kraljevski klub doista uspio dobiti Eriksena za manje nego Pogbu, bio bi to odličan posao. Zasad se koplja lome na njih dvojici i cijela Europa nestrpljivo čeka sljedeće Realovo pojačanje posle Edera, Jovića, Mendyja, Hazarda...

James Rodriguez (Napoli, Juventus)

jamesrodriguez1Bayern je odjavio Jamesa i definitivno neće iskoristiti opciju kupnje pa ga je Real spreman uvaliti na drugu adresu. Ona će, izvjesno, biti negdje u Italiji, samo je pitanje je li na sjeveru ili jugu Čizme. Napoli zasad djeluje kao najkonkretniji kupac, zahvaljujući dobroj vezi s Carlom Ancellotijem. Ne treba podsjećati da su njih dvojica odlično surađivali u Realu i Bayernu, a između njih vlada uzajamno poštovanje što je jako bitan čimbenik. Pitanje je samo koliko novca će Real tražiti i hoće li Napoli imati mogućnost odgovoriti izazovu. Sramežljivo se spominje iznos između 50.000.000 i 60.000.000 eura, ali kako je James dobro počeo svoju novu kampanju na Copa Americi i podsjeća na onog igrača koji je eksplodirao na Mundijalu u Brazilu, moguće je da će se i Realovi apetiti uvećati. To bi bilo loše po Napoli, koji vjerojatno u tom slučaju neće nastaviti borbu s konkurencijom. Zasad nije jaka, jedino se Juventus spominje, ali u ovom trenutku Dama ima važnijih poslova od Kolumbijca.

Romelu Lukaku (Inter)

skysports-manchester-united-4592776-solskjaer-lukakuBelgijac je na stalnoj meti kritike zbog svog fizičkog izgleda i prekomjerne težine, zbog čega je tijekom sezone na trenutke više nalikovao na tenk, nego na napadača. Ole Gunnar Solskjaer je navodno izgubio povjerenje u njega i pokušat će ovo ljeto unovčiti njegovo ime i zaraditi negdje između 70.000.000 i 80.000.000 eura. Bude li moguće. Inter je zasad jedina ozbiljna destinacija koja se spominje, ali da bi Lukaku došao u Milano, najprije mora otići Icardi, a tek onda mogu početi kombinirati kako će u transfer budžet ugurati njega i Dybalu, što je ultimativni cilj sportskog sektora. Na Old Traffordu, izgleda, više ne računaju na Lukakua i pokušat će ga zamijeniti nekim golgeterom koji će bolje odgovarati Solskjaerovoj filozofiji

Gareth Bale (Manchester United, Bayern Munchen)

bale-realJedno od najvećih pitanja ovog ljeta glasi – gdje će Gareth Bale? Svima je jasno da za njega nema sreće u Madridu, osobito otkako se vratio Zinedine Zidane, a sad će biti još teže kad konkurenciju na lijevom boku čine Eden Hazard i Vinicius Junior. Pritom, Real mora „ispeglati“ knjige, jer je već dosad potrošio preko 300.000.000 eura, a još nije završio s kupovinama, tako da bi transfer od oko 100.000.000 eura dobro legao Kraljevskom klubu. United bi taj novac mogao platiti, Bayern izvjesno ne jer je već utrošio 80.000.000 eura za Lucasa Hernandeza zbog čega je minhenski gigant javno kritiziran. Nije tajna da kvalitete velškog nogometaša jako cijene na Old Traffordu i vlažni je san klupske uprave godinama unazad. Istina, današnji Bale nije ni blizu onog koji je 2013. godine plaćen 101.000.000 eura, prvenstveno jer su mu povrede dosta uticale na karijeru... Zato će svi potencijalni kupci biti vrlo oprezni s njim.

Philippe Couthinho (Manchester United, PSG)

coutinho-suelZa kraj smo ostavili nogometaša kojeg ovija veo misterije. Kako i zašto Coutinho ne može pružiti ni djelić partija koje su ga u dresu Liverpoola preporučile Barceloni, ostaje tajna, ali svi sumnjaju da najveći utjecaj na to ima sustav igre Ernesta Valverdea, koji nimalo ne odiše onim tradicionalnim Barceloninim stilom. Valverde ga je često šetao s pozicije na poziciju pa Brazilac nije imao dovoljno vremena za uklapanje na jednu poziciju. Zbog slabih izdanja izgubio je simpatije publike, koja ga je izviždala u uzvratu s Unitedom, a od tad sve su glasnije priče o njegovom odlasku. Opet, Coutinho je odlično započeo pohod na naslov na Copa Americi i opet postoji nada da bi se stvari mogle promijeniti i u Barceloni. Ako se to, ipak, dogodi, odšteta će biti barem 100.000.000 eura. Chelsea je otpao zbog kazne, ostali su Manchester United i PSG, dok je Liverpool kategorički odbacio mogućnost povratka. United je, baš kao u slučaju s Balom, dugogodišnji simpatizer Brazilca, dok je PSG ušao u kombinaciju poslije dolaska Leonarda, koji sprema potpuno novi projekt i nekoliko ozbiljnih osvježenja u svim linijama.

GOTOVO JE Coutinho i definitivno napušta Nou Camp: Neće ni u United ni u Chelsea, novi klub iznenadio je apsolutno sve!