I MBAPPE NA LISTI ŽELJA

Navijači Liverpoola u euforiji, tri pojačanja za skidanje prokletstva! POSLJEDNJE IME JE SPEKTAKULARNO

18. 06. 2019 - 13:54 | Fudbal >> Transferi

Navijači Liverpoola nisu mogli zamisliti ljepši završetak sezone. "Redsi" su postali novi prvaci Evrope, pa mnogi smatraju da je sada na redu skidanje "prokletstva" koje traje već tri decenije - Premijer liga.

Jirgen Klop neće mnogo mijenjati pred početak nove sezone, ali turski mediji prenose da je Nijemac oduševljen kvalitetima fudbalera Bešiktaša Dorukana Tokoza, u pitanju je standardni reprezentativac Turske koji ima 23 godine i igra na poziciji zadnjeg veznog.

Cijena od 15 miliona eura ne predstavlja problem ni mnogo manjim klubovima od Liverpoola. Dalje, nakon odustajanja od Matthijsa de Ligta koji je tražio preveliku platu, "Redsi" su se okrenuli novoj-staroj želji iz Napulja - Kalidou Koulibalyju.

koulibaly2

Liverpool želi da ga upari s Van Dijkom i tako napravi možda i najbolji štoperski tandem u ovom trenutku, ali će za to zadovoljstvo morati da plati oko 120 miliona eura. Prvak Evrope opipava puls Napolija i potajno se nada da će oformiti tandem snova Van Dijk - Koulibaly.

Kako piše talijanski Il Matino, predstavnici "Redsa" već su stupili u kontakt s menadžerom snažnog defenzivca, koji je vezan ugovorom s Napolijem do 2023. godine. U Liverpoolu su svjesni da bi za njegovo dovođenje morali izdvojiti 110.000.000 eura.

koulibaly-balotelli

Na kraju prava poslastica, ali ipak najnerealnija mogućnost koja glasi - Kilyan Mbappe! Navijači su primjetili da je Francuz na svom Instagramu u istom trenutku zapratio mnoge sadašnje i bivše igrače Liverpola poput Gerrarda, Fabinha i Salaha, da bi nakon toga izbacio sliku s naslovom "uskoro".

kylian-mbappe

Nije mnogo trebalo da krenu spekulacije koje prenose i Mirror, međutim i pored glasova nezadovoljstva u PSG-u koji su se mogli čuti nakon završetka sezone, Mbappe deluje kao nemoguća misija. Ili se varamo?