Barca devet sekundi prije kraja vodila tri razlike, pa izgubila nakon velike drame u Madridu

18. 06. 2019 - 07:50 | Košarka

Nakon velike drame u WiZink centru u Madridu Real je sa 81:80 savladao Barcelonu i stigao do 2:0 u finalnoj seriji za prvaka Španije.
   
Barca devet sekundi prije kraja vodila tri razlike, pa izgubila nakon velike drame u Madridu


Real je prije dva dana slavio sa 87:67, da bi večeras daleko teže došao do pobjede nad najljućim rivalom. Gosti iz Katalonije su poraženi tijesno, ali većina ih ne može da shvati šta se izdešavalo u tih 10-ak sekundi na kraju.

Barca je od početka meča bila bolja, imala plus 10 u prvom periodu igre, a na kraju te dionice bilo je 17:11 za Katalonce.

Slično je bilo i na poluvremenu, Barca je vodila pet razlike (34:29). Tokom čitave treće dionice Barcelona je bila u vodstvu, imala par puta i +12...

Real nikako nije uspijevao da stigne prednost gostiju, ali onda luda završnica meča.

Barca je vodila 80:77 na 9.4 sekunde do kraja, a onda je Llull otišao na liniju slobodnih bacanja. Pogađa prvo za 80:78, drugo je promašio, lopta se odbila do Rudyja Fernandeza, na kraju do nje dolazi Caroll i pogađa trojku za pobjedu.

Imala je Barcelona napad, ali nije ga pametno odradila i upisala je proaz, pa je počelo ludo slavlje Kraljeva.

Carroll je imao meč sezone ubacivši 25 poena, 13 je dodao Llull, a 11 Tavares. Heurtel na drugoj strani čak 30 poena, Oriola i Claver po 12.

Real Madridu sada nedostaje pobjeda za novu titulu u Španiji.