PSG krenuo po igrača Juventusa, Leonardo već kontaktirao njegovog agenta

18. 06. 2019 - 22:07 | Fudbal >> Transferi

Brazilac je prošlog ljeta stigao iz Bayerna u Juventus za 40 miliona eura i ove sezone je odigrao samo 25 utakmica u kojima je postigao jedan gol.

Razlog ovako malom broju odigranih utakmica je nekoliko povreda koje je imao ove sezone, ali to nije spriječilo Manchester United, Manchester City i Tottenham da pokažu interes za njega.

Tuttosport je također u martu pisao i o interesu PSG-a, a danas stiže potvrda je je prvak Francuske ozbiljno zagrizao za igrača Stare dame.

France Footbal tvrdi da je novi sportski direktor PSG-a Leonardo lično gledao Costu te dodaje da je agent Brazilca u kontaktu sa Parižanima, ali da su pregovori u početnoj fazi.


Juventusa svaka Costina minuta košta 10.000 eura
Costa je stigao kao veliko pojačanje, ali nije do kraja iskoristio potencijal i nije u potpunosti ispunio očekivanja u Torinu.

U drugoj sezoni u Italiji jedva da je i igrao, a sa šest miliona eura po sezoni jedan je od plaćenijih igrača ovog kluba.

Analizirajući njegovu zaradu i minute provedene na terenu, došlo se do zaključka da Juve plaća 10.000 eura Brazilcu za minutu provedenu na terenu.

Costa je igrao samo 618 minuta u Seriji A i 157 minuta u Ligi prvaka, a od početka februara nije igrao kako treba.

Iako ga trenutno želi nekoliko klubova, teško da Juve može da vrati uloženi novac.