Jones objasnio zašto je izazvao Miočića na borbu pa odustao

01. 07. 2019 - 09:28 | Borba >> MMA

JON JONES je uzbudio je pratitelje borilačkih sportova kada je u ožujku putem Twittera na borbu izazvao bivšeg prvaka teške kategorije Stipu Miočića, a sada je u intervjuu s ESPN-ovim Brettom Okamotom objasnio i zašto je to učinio.

“Samo sam htio uzrokovati malo kontroverze i uzbuditi fanove. Na kraju krajeva kada se mi ne borimo, fanovi žele vidjeti sapunicu. Žele malo drame i kontroverze. To sam samo ja bio malo blesav. Htio sam uzbuditi fanove i dati im nešto o čemu mogu pričati”, rekao je Jones.

Već godinama  se piše kako Jones razmišlja o mogućem prelasku u tešku kategoriju i u tom trenutku to je bilo moguće budući da obojica nisu imali dogovorenu borbu. Miočić je prihvatio izazov, ali je onda nekoliko sati kasnije došla službena potvrda kako će se Jones ipak boriti protiv Thiaga Santosa.

Očito nije bio ozbiljan oko borbe s Miočićem, ali jasno je da je i dalje zainteresiran za prelazak u tešku kategoriju. Naravno, samo pod njegovim uvjetima. 

 

“Želim se boriti u teškoj kategoriji. Ali također znam da imam dosta posla u poluteškoj. Puno je tu velikih borbi koje fanove žele vidjeti. Stoga, zaista nema potrebe da idem u tešku kategoriju. Dobro mi je tu gdje jesam. Ali kada mi UFC dođe s ponudom za neku mega borbu u teškoj kategoriji i ako pokažu brojke koje mi imaju smisla, onda ću to apsolutno napraviti. Ali mislim da je UFC u ovom trenutku zadovoljan s tim da budem dominantni prvak poluteške kategorije. Ovdje postoji još izazova i imam puno posla”, rekao je pa zaključio:

“Dat ću kraći odgovor. Morat će mi ponuditi dobar novac kako bih otišao u tešku kategoriju”.