IVONA DADIĆ

Atletska princeza duvanjskih korijena izborila nastup na Olimpijskim igrama: Svojim izgledom očarala je sve

03. 07. 2019 - 09:02 | Bikini

Ivona Dadić je proglašena sportašicom godine 2018. u Austriji, a sada je osvojila drugo mjesto na natjecanju u sedmoboju u njemačkom gradu Ratingenu. Prvo mjesto pripalo je njenoj najvećoj konkurenciji Vereni Preiner, koja također kao Ivona nastupa za Austriju.

ivona4

Ivona je slavila u disciplinama skoka u dalj sa 6,20 m i bacanja koplja sa 49,64 m, a pripremali su ju vrhunski treneri Dwight Phillips iz Amerike i Andreas Thorkildsen iz Norveške.

- Sjajno sam ušla u sezonu i jako sam zadovoljna. Verena je odlično trčala utrku na 800 m. Pokušala sam sve ali na kraju nije bilo dovoljno. Svakako je zaslužila pobjedu, a ja ću pokušati u Dohi odnijeti pobjedu - rekla je Ivona za Fenix magazin.

ivona3

Na kraju je Ivona osvojila ukupno 6461 bod, što je dovoljno za kvalifikacije na olimpijske igre 2020. u Tokiju. Ovim kvalifikacijama Ivona je nastavila velikim uspjesima u sedmoboju.

Ivona, osim što je uspješna atletičarka, ubraja se i među najljepše sportašice svijeta, a to pokazuje i brojka od 127.000 pratitelja na njenom Instagram profilu. Kamera je posebno voli. I ne samo zato što je po mnogima jedna od najzgodnijih atletičarki Evrope. Simpatična Austrijanka Ivona Dadić ima zarazan osmijeh, koji obara s nogu.

ivona

Čudno vam je prezime za jednu Austrijanku? Kad i nije Austrijanka. Roditelji ove 22-godišnje ljepotice iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine preselili su se u Austriju. U gradić Wels. Otac Nino, inače iz Bugojna i majka Danica (Buško Blato) Hrvati su iz BiH.

– Roditelji su mi sve. I ja njima. Svuda me prate. Oni su moji najveći navijači – poručila je.

ivona-dadic

Šta je ona uopće? Austrijanka, Bosanka, Hrvatica?

– Hrvatica. Ali u austrijskom dresu – simpatično će.

Mnoge sedmobojke svoje zgodno tijelo ukrasile su tetovažama. Ivona ima posebnu priču. Doduše, tužnu.

ivona

ivona1

ivona2

ivonadadic

– Na lijevoj ruci imam istetoviran križić s imenom Ivan. On pripada bratu, koji je 2008. poginuo u prometnoj nesreći. On je mojoj obitelji sve. Stalno nam je u mislima. Jako mi nedostaje. Ispod dresa uvijek nosim njegovu sliku. Vjerujem da mi on donosi sreću. Tom slikom želim da brat uvijek bude uz mene…, poručila je jedne prilike Ivona...