"Morao sam odbiti borbu protiv Tonyja Fergusona, bio bih previše izložen"

05. 07. 2019 - 09:49 | Borba >> MMA

JUSTIN Gaethje razgovrao je s poznatim novinarom Aarnom Bronsteterom i otkrio kako je, prije nego je Donald Cerrone prihvatio boriti se na UFC 238 priredbi protiv Tonyja Fergusona, ta borba ponuđena je njemu.

"Nazvali su me i ponudili mi borbu protiv Tonyja Fergusona. Bilo je četiri tjedna prije održavanja i odmah sam znao da ne mogu to prihvatiti, bio bih previše izložen. Bila je to velika prilika i teško ju je propustiti pa sam pitao UFC može li se dogovoriti za drugi datum. Tražio sam UFC 239, no oni nisu bili za to. Tako je na kraju Cerrone uskočio u tu borbu", rekao je pa pojasnio: 

"Da se razumijemo, volio bih se boriti protiv Tonyja, kao što bih se volio boriti protiv Khabiba. Da bih se borio protiv Khabiba, prije toga moram proći kroz Tonyja ili nekoga od sličnih momaka". 

Gaethje ima šampionske ambicije, ali jasno mu je i to kako je Ferguson pobjedom nad Cerroneom potvrdio kako on mora biti izazivač.

"Tony je u potpunosti zaslužio borbu za titulu i mislim da bi bilo ludo da se ja ili bilo tko drugi bori za nju prije njega. On bi trebao biti idući za pobjednika borbe Khabiba i Poiriera", rekao je Gaethje.