WIMBLEDON

ĐOKOVIĆ STENJAO NA TERENU: Novinar ga je upitao zašto je to radio, a Nole je odgovorio u svom stilu

11. 07. 2019 - 13:25 | Tenis

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković se suočio sa nesvakidašnjim pitanjem poslije meča četvrtfinala Vimbldona protiv Davida Gofana.

Nekoliko puta tokom meča, Novak je glasno uzviknuo poslije dobijenih poena, a na pitanje novinara da li je time želio “da vokalizuje svoje udarce”, jer je odmah poslije podigao nivo igre, Novak se nasmiješio.

“Interesantno, nisam to primijetio. Ne znam, možda je to mentalne prirode, isto kao i fizičke. Ako se ne osjećate dobro na terenu, ako ne počnete dobro, onda ste u defanzivi jer onda vaš rival osjeća da ima šansu da diktira igru sa osnovne linije. On je bio bliži liniji, ja udaljeniji. Diktirao je ritam. Izgubljen servis mi je na neki način pomogao jer sam poslije toga počeo da igram slobodnije i da više napadam. Vjerovatno je to bio slučaj. Da li stenjanje pomaže, ne znam, nema nekog posebnog pravila. Možda danas jeste. Ne znam. Ponekad pomaže, ponekad ne. Možda je to dio mog stila”, dodao je Đoković.

novak

Prvi teniser svijeta je pričao i tome da li zna sve tajne igre na travi. Na konstataciju novinara da je teško igrati bolje od ovoga, rekao je:

“Hvala, uzeću to kao kompliment. Pokušavam uvijek da budem pozitivan kad je reč o mojoj igri, ali istovremeno znam da ima još prostora da napredujem. Pojedini udarci, kao servis, slajs, možda bih još mogao da njima da radim. Uvijek ima stvari koje mogu da se unaprijede. Nisam samokritičan. To je samo zdrav način razmišljanja za sportistu koji stremi boljem”.