Mogu li srušiti Juventus? Ovu moćnu momčad slaže Ancelotti

11. 07. 2019 - 21:49 | Drugi pišu >> Fudbal

CARLO Ancelotti osvojio je naslov u Serie A s Milanom u sezoni 2003/04., ali taj naslov ne doživljava se kao pretjeran uspjeh s obzirom na to da je to bio jedini u osam godina koliko je trenirao Milan. Spasio se sjajnim nastupim svoje momčadi u Ligi prvaka, gdje je osvojio dva naslova i igrao jedno finale, ono povijesno koje je izgubio od Liverpoola u Istanbulu.

Imao je tada Ancelotti, barem na početku, na raspolaganju zastrašujuću momčad čiji su temelji bili Nesta i Maldini, a napad je činio poker zvijezda u kojem su bili Kaka, Rui Costa, Inzaghi i Ševčenko. Nešto slično sada želi sastaviti u Napoliju kako bi jurnuo na titulu u Serie A i s trona skinuo zasad nedodirljivi Juve. 

Prvo želi ojačati obranu

Obranu u Napoliju talijanski stručnjak temelji na sjajnom Kalidou Koulibalyju i nedavno dovedenom Kostasu Manolasu kojeg su kupili od Rome za 35 milijuna eura. Desni bok drži neumorni Elseid Hysaj, a želja za lijevi, na kojem je dosad igrao Mario Rui koji nije impresionirao, je Kieran Tierney iz Celtica koji glasi za jednog od najtalentiranijih otočkih bekova. 

Za njega škotski prvak traži 25 milijuna eura, a direktna konkurencija u borbi za mladog beka Napoliju je Arsenal koji je već ponudio 22 milijuna eura i dobio odbijenicu. Tierney po Transfermarktu vrijedi 12 milijuna eura, ali zeleno-bijeli znaju kakav dragulj raste u njihovom dvorištu i žele dobro naplatiti svoje ulaganje u njega.

Ancelotti na Otoku ima i drugih interesa, a najviše se priča o mogućem dovođenju Nathana Akea iz Bournemoutha. Međutim, problem s njim je što Bournemouth za njega traži oko 35 milijuna eura, a Napoli nije spreman platiti taj iznos, barem ne odmah ove sezone.  Osim toga, u Napulju je gužva na stoperskim pozicijama. Uz dvojicu projiciranih prvotimaca tu su još Nikola Maksimović, Lorenzo Tonelli, Vlad Chriches i Sebastiano Luperto pa se prije očekuju neki odlasci nego novi dolasci na toj poziciji. 

Slatke brige u veznoj liniji

Akea bi eventualno mogao koristiti kao veznjaka, ali na poziciji zadnjeg veznog Napoli je itekako dobro pokriven, starteri su Allan i Ruiz, a moguće zamjene Grassi i Machbach. Jasno je da bi ozljedom jednog od prva dva izbora Napoli upao u probleme, ali Ake je jednostavno preskup da bi bio doveden kao igrač koji će čekati takvu priliku.

Najveća želja Don Carla u ovoljetnom Mercatu svakako je James Rodriguez iz Real Madrida, koji se vratio s posudbe iz Bayerna samo da bi što prije ponovo pobjegao od Zinedinea Zidanea s kojim nije u dobrim odnosima. 

As i Marca pišu, Napolijev direktor Cristiano Giuntoli na pragu je dogovora s Realom, no natežu se oko modela transfera. Perez i društvo traže 42 milijuna eura u kešu odmah, a Napoli bi najprije posudbu do kraja sezone pa otkup i tu nastaju problemi.

„Znam kakvu kvalitetu će nam donijeti jer svojim karakteristikama odlično odgovara na ovu momčad i naš stil igre,“ komentirao je Ancelotti sjajnog Kolumbijca koji bi trebao biti čovjek koji će funkcionirati kao spojka između vezne linije i napada u kojem Napoliju treba klasni golgeter. 

Napoliju hitno treba napadač

Dries Mertens i Arkadiusz Milik to nisu, što profilom, što trenutačnom formom, pa je Ancelotti zatražio od De Laurentiisa da pokuša otkupiti Maura Icardija od Intera. Napoli takvog napadača nije imao od odlaska Gonzala Higuaina u Juventus prije nekoliko sezona, a upravo bi Icardi mogao biti ključan za juriš na naslov. 

Problem je što Antonio Conte traži 90 milijuna eura za Icardija, ali Napoli se nada da bi ubacivanjem igrača u dogovor mogao spustiti cijenu. Nije tajna da Conte želi Piotra Zielinskog, a i Napoli bi ga rado pustio u sklopu transfera Interova napadača, ali Conte želi i onog kojeg Napoli ne pušta ni pod razno, najboljeg igrača nedavno završenog Eura U-21 Fabiana Ruiza. 

Ako Ancelotti uspije dovesti sve nogometaše koje želi napokon će imati momčad s kojom se može suprotstaviti Juventusu, a sve to trebalo bi ih koštati oko 160 milijuna eura, što i nije puno ako bi značilo lov na titulu.