Conte prekrižio Perišića: U mojem sustavu on može biti samo čisti napadač

21. 07. 2019 - 08:48 | Fudbal >> Transferi

Bez imalo okolišanja, novi trener Intera Antonio Conte izjavio je kako Ivan Perišić nije u njegovim planovima te kako smatra da se on ne uklapa u njegovu trenersku viziju.

Jučer je Inter odigrao prijateljsku utakmicu protiv Manchester Uniteda u takozvanom Međunarodnom kupu prvaka. Utakmica se igrala u Singapuru, a Crveni vragovi slavili su minimalnim rezultatom nakon što je Mason Greenwood zabio pogodak u 76.minuti, a do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao.

Conte je na teren poslao kombinirani sastav (Brozović je bio u početnoj postavi), a Perišić je ušao u drugom poluvremenu umjesto Longa na mjesto centrane špice. I ptice na grani znaju kako Conte preferira i traži od svojih momčadi da igraju njegovu verziju 3-5-2, u kojoj su tri središnja braniča okosnica obrane, dva beka moraju imati nevjerojatnu mogućnost ponavljanja i iznimnu fazu obrane, a ključeve igre drži njegov zadnji vezni, ono što je nekada za vrijeme njegovog mandata u Juventusu radio Pirlo. U napadu igra sa dva čista napadača, a naš Ivan Perišić, iako je kvalitetom neupitno jedan od najbolji, a prema transfermarktu i 6. najskuplji igrač momčadi, prema svemu sudeći nema svoje mjesto u prih 11, koliko god da nam to svima čudno zvuči.

„On ne odgovara ulogama koje tražim, pa jedino mjesto na kojem može igrati je napad“, rekao je Conte.

Ovog ljeta novi trener Intera imao je samo jednu želju, a to je da mu uprava dovede pravu špicu. Kao dvije najizglednije opcije već dugo se spominju Romelu Lukaku i Edin Džeko, ali zasada još uvijek nema nikakve službene potvrde u kojoj su fazi ta dva transfera. Inter je, ukoliko je vjerovati britanskim medijima, Unitedu za usluge belgijskog napadača nudio našeg igrača plus određeni novac, ali ni Ole Gunnar Solskjaer nije nešto preoduševljen s tom idejom.

„Perišić ne odgovara toj ulozi (lijevi vezni u sustavu 3-5-2, op.a.), a s druge strane Dalbert je naporno radio i jako dobro igra na lijevom boku“, izjavio je Conte nakon jučerašnje utakmice.

Tako bi Perišić, nakon bivšeg kapetana Icardija i Ninje Nainggolana , mogao pronaći svoje ime među onima na koje Conte ne računa.

Dugo se spominjao i odlazak našeg krilnog napadača u redove Arsenalla, ali Topnici, baš kao i mnogi drugi klubovi, nisu bili spremni izjednačiti iznos primanja koje naš reprezentativac ima u Milanu, a ona iznose negdje oko pet milijuna eura godišnje.

Kako će se ova priča rasplesti vidjet ćemo u narednih desetak dana, a treba reći kako Conte nema baš vremena na bacanje budući da talijansko prvenstvo počinje za nešto više od mjesec dana.

Izgleda kako su Ivanovi dani u Milanu odbrojani. Barem u onom crno-plavom dijelu grada…