ZIDANE BEZ DLAKE NA JEZIKU: 'Nemam ništa lično protiv NJEGA, ali...'

21. 07. 2019 - 16:10 | Fudbal

Mjesecima se piše o odlasku Garetha Balea iz Real Madrida. Velški reprezentativac izjavio je svojedobno da mu ne bi bilo mrsko igrati golf u Madridu dok mu se isplaćuje ostatak novca od ugovora i time navukao na sebe bijes navijača.

Jasno je da Bale mora napustiti Real, a potvrdio je to i trener Galacticosa Zinedine Zidane koji je u svojoj izjavi bio brutalno iskren.

“Bale nije igrao jer je blizu odlaska, nadamo se da će brzo otići jer tako bi bilo najbolje za sve. Radimo na transferu u novu momčad. Nemam ništa osobno protiv njega, ali dođe vrijeme kada se neke stvari moraju napraviti te morate donijeti odluke. Odlazak je odluka trenera, kao i igrača, koji poznaje situaciju. Promijenit će se, ne znam hoće li za 24 ili 48 sati, ali hoće, a to će biti dobra stvar za sve”, izjavio je Zidane.

skysports-gareth-bale-4595683

Gareth Bale prvo mjesto s novopridošlim Edenom Hazardom na ljestvici najvećih pojačanja Real Madrida u historiji. Obojica su koštali sto miliona eura. Hazard je budućnost Reala, dok je Bale, izgleda, njegova prošlost.

Problem je što ga Real nema kome prodati. Nema sumnje da je Velšanin još uvijek zvijer. Sigurno nije zaboravio igrati nogomet, a i snimke s treninga Reala pokazale su da je fizički u savršenoj formi.

Pitanje je, očito, motivacije, tako da su mnogi klubovi, prije svega Manchester United, lagano izgubili interes za njega. A ne pomaže ni cijena od 80-ak miliona eura koju je Real izvisio za njega.