ZAŠTO SE RONALDO VEĆ POSVAĐAO SA SARRIJEM? Portugalac se nakon izmjene unio u lice Sarriju!

22. 07. 2019 - 21:31 | Drugi pišu >> Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Čini se da je Cristiano Ronaldo ljut na šefa Juventusa Maurizija Sarrija nakon što je zamijenjen protiv Tottenhama.

ZAŠTO SE RONALDO

Juve je u predsezonskoj akciji u nedelju popodne protiv Tottenhama tražio pobjednički start sa Sarrijem.

Ronaldo je bio u startnoj postavi i dobio je poziciju sa lijeve strane u napadu sa trojkom Mariom Mandžukićem i Fernandom Bernandeschijem.

Juventus i Tottenham su remizirali 2-2, a Ronaldo i Gonzalo Higuain su postigli golove za Juventus i Erik Lamela zajedno sa Lucas Mourom su bili na meti za Tottenham.

To je tako bilo do posljednje minute kada je Harry Kane u svom stilu napravio nevjerojatan šut i iznenadio Wojciech Szczesnyja kako bi pobijedio utakmicu.

No to se nije dogodilo prije nego što se Ronaldo porječkao sa menadžerom Sarrijem kada ga je bivši menadžer Chelseaja izbacio iz igre.

Matheus Pereira je ušao umjesto portugalske superzvijezde unatoč tome što je je utakmica još uvijek mogla da se pobijedi.


Između Ronalda i Sarrija dogodila se napeta razmjena riječi dok se činilo da se 34-godišnjak unio licem u Sarrija.

Bivši menadžer Chelseaja je samo slegnuo ramenima i u tom trenutku je kamera otišla na utakmicu.

Talijan je proglašen zamjenom Massimiliano Allegrija prošlog mjeseca i sada je blagoslovljen sa mnoštvom talenata u napadu, uključujuči Paula Dybalu, Mandžukića i Higuaina.

Sarri je nakon utakmice priznao da je Ronaldo važan bilo gdje na terenu.

“Cristiano Ronaldo je osvojio sve na individualnoj i kolektivnoj razini počevši utakmice malo ulijevo.

“Prvi pokušaj će biti da ga pokrenemo sa te pozicije, ali s obzirom na njegovu kvalitetu, ne bi bilo bitno da ga maknemo i deset metara dalje.”

Da li ovo znači da se Sarri i Ronaldo nisu posvađali? Nismo baš sigurni, ali ove sezone će sigurno biti mnogo ovakvih situacija, pogotovo ako rezultati ne budu išli u korist Juventusa. Živi bili pa vidjeli!