NEVJEROVATNE BROJKE: Evo koliko će 16-godišnji Xavi Simons zarađivati u PSG-u!

26. 07. 2019 - 09:35 | Drugi pišu >> Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ranije ovog tjedna Paris Saint-Germain je doveo jednog od najtalentiranijih tinejdžera u svijetu nogometa. Na Park prinčeva je iz Barcelone stigao 16-godišnji Xavi Simons, i to besplatno, nakon što je odbio produžiti ugovor sa katalonskim gigantom, gdje je došao kao sedmogodišnjak.

Xavi Simons otišao u PSG

Kako izvještavaju novine Mundo Deportivo, on će u francuskoj prijestolnici zarađivati nevjerovatnih milion eura godišnje, što je apsurdno s obzirom na njegove godine.

U izvještaju također piše kako je njegov agent, popularni Mino Raiola, istu cifru tražio i od uprave Barcelone, koja je bez razmišljanja odbila ovaj zahtjev. S druge strane, čelnici Paris Saint-Germaina navodno nisu pravili nikakve probleme, te su udovoljili svim uslovima Talijana.

Simons je smatran jednim od najtalentiranijih, ako ne i najtalentiranijim igračem u Barcinoj La Masiji, iz koje su potekle neke od najvećih legendi u povijesti nogometa, uključujući i samog Lionela Messija.

On je na svom službenom twitter profilu potvrdio odlazak sa Camp Noua napisavši: “Ostavljam dio sebe u Barceloni, a dio Barcelone ću ponijeti sa sobom. Danas mi nije lako, oprostiti se od nekoga je najteža stvar u životu, a danas je moj red da se oprostim od onoga što je bio moj dom, moja obitelj, moj život. Bilo je ostvarenje sna obući dres Barce po prvi put, prije devet godina kao U8 igrač.”

Raiola je o njemu nedavno rekao: “Xavi Simons je sjajan mladi igrač, pred kojim je velika budućnost. Dobri smo prijatelji. Da li sam njegov savjetnik? Bolje je biti prijatelj nego savjetnik, vjerujte mi. Iskreno, prijatelj sam sa svim igračima koje predstavljam.”