Najbolji mladi rukometaš svijeta: "Dao bih nagradu za zlatnu medalju"

28. 07. 2019 - 22:17 | Ostali sportovi

HRVATSKA rukometna juniorska reprezentacija osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Izabranici Davora Dominikovića izgubili su u finalu od Francuske 23:28 (10:15). Osvojeno srebro je prva hrvatska juniorska medalja na Svjetskim prvenstvima. 


Povratak reprezentacije u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman je u ponedjeljak, 29. srpnja, letom koji u 18:40 sati slijeće iz Madrida.

Martinović: Dao bih MVP nagradu za zlato

Ivan Martinović proglašen je najboljim igračem SP-a, a uz njega se u najboljoj momčadi natjecanja našao Fran Mileta na poziciji desnog krila.

"Prezadovoljan sam kako smo odigrali. Mnogi su nas otpisali nakon šestog mjesta prošle godine u Sloveniji na EP-u. Ali mi smo znali da vrijedimo. U svakom trenutku, u svakoj utakmici dali smo sve od sebe. Potrošili smo se do krajnjih granica i možda je i to djelomično odlučilo finale. Što se tiče MVP dao bih ga za zlatnu medalju bez ijedne sekunde razmišljanja. U svakom slučaju hvala suigračima koji su mi pomogli u tom ostvarenju", naglasio je MVP Martinović. 

 

Vistorop: Moramo biti ponosni, a Francuzima svaka čast

Njegov suigrač Filip Vistorop govorio je o sjajnoj obrani koju je Hrvatska igrala, kao i o činjenici da su odigrali devet utakmica u 12 dana. 

"Apsolutno sam zadovoljan onim što smo napravili i kako smo odigrali ovdje. Zbilja smo funkcionirali kao prava ekipa. I na to moramo biti ponosni. Držali smo obranu kao nitko. Ona je po željama našeg stručnog stožera bila temelj i na njoj smo mnogo toga izgradili. U finale smo ušli malo lošije nego u neke druge susrete. Možda nas je čak i pojela prevelika želja. Ali i umor. Odigrali smo devet susreta u 12 dana. To nije bilo  jednostavno izdržati. Francuzima svaka čast, bili su bolji i zasluženo nose naslov", poručuje Vistorop. 

 

Jaganjac: Probili smo led. Nikad nisam bio sretniji

Halil Jaganjac velika je budućnost hrvatskog rukometa, a srebro puno znači za njega i ostatak momčadi.

"Kada smo kretali na Svjetsko prvenstvo malo je ljudi vjerovalo da ovo možemo postići. Posebno nakon onih prijateljskih susreta sa Slovenijom. Ali mi smo pokazali da vrijedimo. Imamo europsko srebro na početku svog puta 2016. i sada svjetsko srebro na kraju. Tu je i 4. mjesto na SP-u prije dvije godine, pa šesto s EP-a u Sloveniji. Imamo osam pobjeda i samo jedan poraz ovdje. Imamo MVP-a prvenstva Ivana Martinovića i člana udarne sedmorke Frana Miletu. To je vrh. Dali smo sve od sebe. Uostalom nikada ni jedna juniorska generacija do sada nije osvojila medalju na SP-u. Mi smo probili led i nadam se da će ih u budućnosti biti još mnogo. Što se mene tiče, mogu reći da imam samo 21 godinu i nikada se do sada nisam osjećao sretnije.“