TEK ŠTO JE STIGAO: Predsjednik Real Madrida nema povjerenja u Hazarda, a evo i zbog čega!

31. 07. 2019 - 06:21 | Drugi pišu >> Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

iječi ‘Real Madrid’ i ‘strpljenje’ rijetko kad se mogu staviti u istu rečenicu, a ono što su danas izvijestili španjolski mediji je samo još jedan od primjera koliko ‘težak’ ponekad zna biti Florentino Perez.

Perez nema povjerenja u Hazarda

Naime, ako je vjerovati medijima, predsjednik Real Madrida već nema povjerenja u novo pojačanje Edena Hazarda. Kako pišu novine Sport, Perez je nezadovoljan jer je Belgijanac u klub stigao sa čak osam kilograma viška. Navodno je ostatku uprave poručio kako ne očekuje da će 25-godišnjak imati dobru sezonu, da ga je doveo na zahtjev Zidanea, te da on uopšte nije bio njegova želja.

Ovo je veliki preokret u cijeloj drami vezanoj za Hazardov dolazak na Santiago Bernabeu, te velika promjena u Perezovom stavu u odnosu na trenutak kada je stigao u klub. Još je nevjerovatnije kada se uzmu u obzir njegove izjave sa predstavljanja bivše zvijezde Chelseaja, kada je rekao: “Danas želimo dobrodošlicu jednom od najboljih igrača svijeta, danas je Eden Hazard igrač Real Madrida.”

Real Madrid ima povijest neslavnih odlazaka nekih od najvećih zvijezda. Angel Di Maria je otišao nakon što je u finalu Lige prvaka bio igrač utakmice, Cristiano Ronaldo je otišao nakon što je shvatio da mu Perez više ne vjeruje, što je i sam priznao nakon odlaska u Juve, dok će vjerovatno klub uskoro napustiti i Gareth Bale, iako ima još štošta za ponuditi.

Naravno, ova panika predsjednika Pereza nakon sramotnog poraza protiv Atletico Madrida rezultatom 7-3 ne mora značiti kako bi se isto moglo dogoditi sa Hazardom, ali je svakako znak da u narednom periodu mora pokazati daleko više.