POVRATAK ALONSA?

Rokade u F1: Mercedes našao Bottasovu zamjenu, a sprema se šou u Red Bullu

06. 08. 2019 - 13:32 | Autosvijet

Nico Rosberg, svjetski prvak Formule 1 iz 2016. godine, izjavio za RTL kako ima informacije da Mercedes neće produžiti ugovor sa Valtterijem Bottasom.

PlanetF1 piše da u Mercedesu planiraju Bottasa zamijeniti Eestebanom Oconom.

Bottas je daleko iza Hamiltona, a u generalnom poretku mu se trese i drugo mjesto jer je Max Verstappen bolji iz trke u trku.

Red Bull ima još veće probleme sa Pierrom Gaslyjem. Francuz prošlu utrku u Njemačkoj nije ni završio, dok je prethodnu u Mađarskoj završio tek na 8. mjestu, zaostavši cijeli krug za kolegom Verstappenom.

Red Bullov šef Christian Horner rekao je da Francuz ima ostatak sezone da se hitno dovede u red, a njegovo mjesto je javno licitirao Lewis Hamilton, pobjednik u Mađarskoj.

“Alonso bi ti mogao biti sjajan timski kolega”, rekao je Britanac Verstappenu na presici nakon utrke u Njemačkoj. Fernando Alonso se lani, vozeći za McLaren, oprostio od Formule 1 kao dvostruki svjetski prvak iz 2005. i 2006.

“Fernando? Ne znam, ti imaš iskustva s njim (Hamilton i Alonso su bili timske kolege u McLarenu 2007.)”, odgovorio je Holanđanin.

“F1 treba najbolje vozače u najboljim ekipama, a trenutno je jedno sjedalo dostupno u ekipi koja može pobjeđivati. Alonso je dovoljno dobar, mislim da bi to bilo sjajno”, rekao je Hamilton.