ŽAN FRANSOA KOŽOL

FRANCUZ BAŠ NE VOLI ĐOKOVIĆA: Čak i ako Novak osvoji više grend slem trofeja Roger će biti najbolji svih vremena!

11. 08. 2019 - 08:30 | Tenis
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Direktor turnira u Marseju Žan Fransoa Kožol, koji je nedavno priznao da su mijenjali podlogu na truniru samo zbog Rodžera Federera, još jednom je javno pokazao koliko voli Švicarca.

Francuz se priključio debati ko je najbolji svih vremena, Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer, a on nema dilemu. Kožol ne smatra da bi jedan od ključnih faktora trebalo da budu grend slem titule.

361134-federer-angry

Federer ima 20, a Nadal 18, a Đoković 16 najvećih trofeja, međutim, naš as ima dovoljno vremena da nadmaši i Švajcarca i Španca.

- Niko nikada neće biti poput Federera. On je jedinstven. Čak i ako Đoković osvoji više grend slem trofeja od Rodžera, on će i dalje biti najbolji teniser ikada - kazao je Francuz i bez sumnje razbjesnio navijače prvog tenisera svijeta.

federerTakođe, ozbiljno je nagazio teniserke. Ne smatra da bi trebalo da zarađuju kao muškarci.

- Muškarci bi trebalo da zarađuju više od žena. Zahtjevi za TV reklamr tokom muških mečeva su mnogo veći nego kod ženskih. U prošlosti je ženski tenis bio kvalitetniji. Bile su tu Serena Vililijams, Marija Šarapova, Kris Evert...Danas je drugačije, konfuznije. Tri godine sam vodio ženski turnir, dovido vrhunske igračice i uvijek sam gubio mnogo novca - rekao je Kožol.