CRISTIANO RONALDO BEZ PREMCA

ROBERTO CARLOS: "On je bolji od Messija i Neymara, ma najbolji je"

10. 08. 2019 - 22:30 | Vremeplov

Brazilska legenda Roberto Carlos vjeruje da bi Lionel Messi osvojio Svjetsko prvenstvo da je Brazilac. Legenda Real Madrida i nogometnog svijeta uopšteno vjeruje kako bi Lionel Messi osvojio barem jedno od posljednja tri svjetska prvenstva.

Argentinski kapetan Lionel Messi je debitirao na Svjetskom prvenstvu 2006. godine i pojavit će se na četvrtom u Rusiji prošlog ljeta. Messi i Argentina su dva puta pobijedili četvrtfinaliste prije nego što su izgubili u Brazilu prije četiri godine.

profimedia-0448053588-messituga

U međuvremenu, Brazil – prvaci 2002. godine također su izgubili u četvrfinalima 2006 i 2010. godine, prije nego što su igrali protiv Njemačke u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014.

Za TyC Sports, Roberto Carlos je rekao: “Da je Messi Brazilac, bio bi svjetski prvak”.

messi-argentinaBrazilski talisman 2014. godine je bio Neymar, koji je ozlijeđen u četvrtfinalnoj utakmici i pobjedi nad Kolumbijom.

Zvijezda Neymar će ponovo nositi sve nade svoje nacije na ramenima ove godine u Rusiji, ali Carlos misli da postoji samo jedan igrač bolji od Brazilca i to nije Barcelonina ikona Lionel Messi.

ronaldo

Na pitanje sa kim bi on volio igrati, Carlos je imenovao Neymara, Messija i Real Madridovog napadač Cristiana Ronalda.

Dodao je: “Cristiano Ronaldo je najbolji po mom mišljenju.”

Bivši lijevi bek Reala Carlos, poznat po svom zaštitnom znaku prije slobodnih udaraca, od 1992. do 2006. godine je skupio 125 internacionalnih nastupa za Brazil.