ŠOK: Novak ostaje bez prvog mjesta u ATP trci, na liderskoj poziciji zamijenit će ga Nadal!

10. 08. 2019 - 16:26 | Tenis

Đoković je ove godine osvojio velikih 6725 bodova u ATP trci, 500 više od prvog pratioca Rafaela Nadala. Španac kaska za Novakom, ali bi sve to moglo da se promijeni. 

ATP uvijek ima dva posebna rangiranja. ATP listu, i ATP trku!

ATP lista je broj poena osvojenih/odbranjenih u 365 dana, a drugo se vezuje za kalendarsku godinu  (od 1. januara do 31. decembra) i naziva se ATP trka.

Lista podrazumijeva sve rezultate, dok se trka odnosi samo na aktuelnu godinu.

E, tu je Nadal jako blizu Noletu!

Đoković je ove godine osvojio velikih 6725 bodova u ATP trci, dakle 500 više od prvog pratioca Rafaela Nadala. Španac kaska za Novakom, ali bi sve to moglo da se promijeni za dvije sedmice.

Naime u slučaju da na turniru u Montrealu Nadal stigne do finala (6825 bodova) ili osvoji trofej (7225) preskočio bi Novaka na mjestu broj jedan.

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Rodžers kupa, gdje brani titulu, pošto je pobijedio Italijana Fabija Fonjinija. 

Španac će se za plasman u novo polufinale boriti s pobjednikom meča Roberto Bautista Agut - Gael Monfis. Duel španskog i francuskog tenisera prekinut je zbog loših vremenskih uslova na samom početku, već u prvom gemu.