Ovo je TAJNA uspjeha Khabiba Nurmagomedova, sad je jasno zašto je najpopularniji

12. 08. 2019 - 08:50 | Borba

Khabib Nurmagomedov (30) se posljednjih godina isprofilirao kao jedan od najuspješnijih i najpopularnijih boraca na svijetu. Što UFC-ovog prvaka lake kategorije čini tako posebnim objasnio je njegov timski kolega Daniel Cormier.

Cormier dobro poznaje Nurmagomedova budući da Dagestanac, uz svoju domovinu, trening kampove za borbe već dugi niz godina odrađuje i u American Kickboxing Academy dvorani u kalifornijskom San Joseu gdje ima priliku raditi s nekim od najvećih imena u sportu.

 Treninzi s borcima poput Cormiera ili Caina Velasqueza zasigurno su doprinijeli njegovom uspjehu čemu svjedoči pojas UFC prvaka do 70 kilograma kojeg posjeduje kao i savršeni omjer borbi od 27 pobjeda bez ijednog poraza.

U intervjuu s Kevinom Iolejem aktualni UFC prvak teške kategorije Cormier otkrio je tajnu Khabibovog uspjeha.

habib

"On je jednostavno najveći radnik. Došao je ovdje kao klinac koji nije znao riječ engleskog i samo je gledao. Kada ne možete komunicirati, jedna stvar koju možete napraviti je obraćati pažnju. I on je obraćao pažnju. Obraćao je pažnju na to kako Cain trenira, kako ja treniram, kako Thompson trenira, Fitch... obraćao je pažnju na sve i usvojio je te navike. On može ući u bilo koju prostoriju na svijetu i bit će najvrijedniji radnik.

Mislim da je to njegova vjera, njegova posvećenost obitelji, posvećenost timu, posvećenost samom sebi, sposobnost hrvanja, samopouzdanje, bolji je udarač nego što ljudi misle. Mislim da je on jednostavno sjajan borac i sve njegove temeljne vrijednosti su ono što ga pokreće da bude poseban i privlači ljude na takav način. On je zvijezda na nivou kakvog nikad nismo mogli ni zamisliti. Najveća je zvijezda koju smo ikad imali ovdje u AKA-u što svjedoči svim tim kvalitetama koje posjeduje. Ali ako ga gledate kako trenira, bez obzira gdje se nalazio, on će uvijek biti najveći radnik."

Nurmagomedov je UFC titulu osvojio prošle godine na UFC-u 223 te je impresivno obranio na UFC-u 229 u listopadu protiv najveće borilačke zvijezde na svijetu Conora McGregora. Novu obranu naslova odradit će idućeg mjeseca, 7. septembra , protiv privremenog prvaka Dustina Poiriera na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju.