PRIJATELJSKI MEČ

Srbija na čelu sa Bogdanovićem slomila Litvance u finišu

12. 08. 2019 - 21:31 | Košarka
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Košarkaši Srbije pobijedili su u Kaunasu selekciju Litvanije rezultatom 95:91 u okviru priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kini.

Srpski tim je imao dosta oscilacija tokom meča, a ponovo je umalo koban za Srbiju bio start meča, pa je domaći tim vodio i sa devet poena prednosti u prvoj dionici.

Ipak, „orlovi“ su do poluvremena vratili susret u egal, dobro je igrao i Nikola Jokić, koji je diktirao igru u napadu srpske selekcije.

Otpor Litvanije Srbi su slomili u finišu. Prvo je Bjelica odlično kombinovao sa Jokićem, pa su trojke redom postizali Dragan Milosavljević, Marko Simonović i Bogdan Bogdanović za konačnih 95:91.

Najbolji u srpskom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 27 poena, 3 skoka i 5 asistencija za skoro 32 minuta na parketu. Nikola Jokić imao je 14 poena i po 5 skokova i asistencija, a 11 poena dodao je Nemanja Bjelica, koji je imao po 3 skoka i asistencije.

Najbolji u litvanskoj reprezentaciji bio je centar Jonas Valanciunas sa 18 poena i 7 skokova, a Marius Grigonis ponovo je bio odličan sa 17 poena. Kapiten Mantas Kalnietis imao je 15 poena.