RONALDO PROGOVORIO

CRISTIANO NAPAO MESSIJA "Evo zašto sam ja BOLJI IGRAČ od njega!"

13. 08. 2019 - 16:15 | Fudbal

Cristiano Ronaldo u razgovoru za streaming servis DAZN progovorio je o razlici između njega i Lionela Messija.

Bez sumnje radi se o dva najbolja fudbalera današnjice, ako ne i svih vremena, a uvijek su u centru pažnje poređenja između njih dvojice i ko je zapravo bolji.

Cristiano Ronaldo ovako to vidi:

"Razlika između Messija i mene je ta što sam ja igrao za više klubova pa i Ligu prvaka osvajao sa više klubova, a bio sam najbolji strijelac Lige prvaka šest sezona zaredom", govorio je fenomenalni Portugalac.

"Jako je malo igrača koji su pet puta osvajali Ligu prvaka i zato se ja identificiram s tim natjecanjem", objašnjavao je Cristiano.

"Messi je sjajan igrač koji će ostati upamćen ne samo po Zlatnim loptama koje je osvojio nego i po tome što je, baš kao ja, iz sezone u sezonu sve bolji i bolji. Svako se jutro budim sa idejom i željom da budem još bolji, a ne samo da zaradim što više. Hvala Bogu, novca mi ne nedostaje pa mi je motiv da zaradim svoje mjesto u fudbalskoj historiji", rekao je Ronaldo koji je Ligu prvaka osvajao 2008. sa Man Unitedom, a onda još četiri puta sa Realom, uključujući tri uzastopne titule od 2016. do 2018.

Sada je fokusiran da LP osvoji i sa Juventusom, čime bi se osvojio najbolje evropsko takmičenje sa tri različita time, što je dosada uspio samo Clarence Seedorf (Ajax, Real Madrid, Milan).

Cristiano ima i pet Zlatnih lopti jednako kao i Messi koji ima jednu Ligu prvaka manje (zadnju je osvojio 2015.), a sve uspjehe postigao je u dresu Barcelone.