TRAŽI SE ZARCOVA ZAMJENA

Ništa od povratka Pedrose u MotoGP: "Imam već posao koji volim"

13. 08. 2019 - 17:19 | Autosvijet

Johann Zarco i KTM definitivno razilaze na kraju sezone, a pred austrijskog proizvođača sada je odluka ko će biti kolega Polu Espargaru. Veteran Dani Pedrosa odbija mogućnost da se vrati u MotoGP šampionat.

Zarco i KTM će završiti saradnju poslije samo jedne godine. Iako je Francuz bio odličan prethodnih sezona na motoru Tech3 ekipe, nije se snašao na motociklu austrijskog proizvođača i od njega su bolji i Espargaro i Miguel Oliveira koji vozi satelitski KTM za Tech3.

"Ja testiram KTM i mislim da će mi to biti pozicija i u budućnosti. Mnogo sam opušteniji nego prije i ne moram se nositi sa pritiskom trkanja. Koncentrišem se na treninge i ne gledam mnogo na trke, to je moj plan. Tim je na prvom mjestu i cilj treba biti kako unaprijediti KTM motocikl i već imamo napredak", rekao je Pedrosa koji razumije Zarcovu odluku.

"Ako dođete do trenutka u kom je Zarco, vjerovatno bih i ja napustio ekipu. Mnogo ga poštujem, veliki je vozač, ali u ovom momentu ne znam kako da reagujem", dodao je Pedrosa.

Inače iz KTM su rekli da su odmah poslije Velike nagrade Austrije počeli tražiti rješenje za sljedeću sezonu.