ODLAZI IZ SRBIJE

Milošević precrtao Zakarića: Bivši Željovac ima ponudu iz Španije, ali i iz UAE

13. 08. 2019 - 17:24 | Fudbal >> Transferi

Do kraja ljetnjeg prelaznog roka, a vrlo moguće čak i u narednih nekoliko dana, trebao bi se riješiti status Gorana Zakarića, koga je trener Partizana Savo Milošević iznenada precrtao iz daljih planova prije početka priprema za novu sezonu.

Kako stvari trenutno stoje, Zakarić će najvjerovatnije na posudbu, a u igri je nekoliko klubova iz inostranstva. Pored klubova iz Srbije, o kojima fudbaler i ne razmišlja, najkonkretniji su član Segunde – Tenerife, koje su pokazale interesovanje da pozajme Zakarića do narednog ljeta, ali nije precizirano da li bi angažman imao i otkupnu klauzulu, otkriva Telegraf.rs.

Također, postoji interesovanje i Ujedinjenih Arapskih Emirata, tačnije iz Dubaija, ali je u ovom slučaju riječ o mogućem otkupu reprezentativca Bosne i Hercegovine. Cifre se kreću nešto iznad pola miliona eura, ali u Humskoj još uvijek čekaju konkretan “papir”, pošto taj segment sa Arapima ide malo teže, jer su tvrdi pregovarači.

Zakarić je u Partizan stigao prošlog ljeta iz sarajevskog Željezničara i to poslije sage koja je trajala dva mjeseca, jer je fudbaler i pored boljih ponuda (APOEL, Legija Varšava...) insistirao da po svaku cijenu obuče dres crno-bijelih i zbog toga trpio čak i mobing. Na kraju je došlo do dogovora, koji je klub iz Humske koštao 150.000 eura.

U protekloj sezoni odigrao je 36 mečeva za Partizan u svim takmičenjima, postigao je sedam golova i upisao pet asistencija i sigurno i dalje po kvalitetu ima mjesto u aktuelnom timu Partizana. Ipak, neke druge okolnosti su uticale da se nađe na transfer listi poslije samo jedne sezone...