NAKON POKUŠAJA PLJAČKE

DRAMA U LONDONU Kolašinca i Ozila čuvaju psi-čuvari, a evo pravog razloga što ne igraju za Arsenal

13. 08. 2019 - 18:28 | Druga strana sporta

Sead Kolašinac i Mesut Özil nisu igrali na otvaranju nove sezone engleske Premier lige koju je Arsenal započeo pobjedom na St. James Parku kod Newcastlea (1-0). 

Kao što je poznato, razlog je situacija s razbojnicima koji su ih krajem jula napali u pola bijela dana.

Iako se činilo da je meta bio Kolašinac kojeg su napadači napali dok je čekao Özila da dođe po njega automobilom, čini se da su samo htjeli njegov automobil. 

Bosanskohercegovački reprezentativac u trenutku napada postupio vrlo hrabro i golim je rukama krenuo na naoružane napadače, uplašio ih te tako spasio i sebe i saigrača koji je autom pobjegao do jednog restorana.

Međutim, premda su dan kasnije već bili nasmiješeni, situacija se nije smirila. Štaviše, engleski Daily Mail javio je da se dvojac nalazi pod 24-satnom zaštitom. Oko Özilove kuće mogu se vidjeti i psi-čuvari.

Problem je puno veći od jednog pokušaja krađe. Priča se da su se opasno zamjerili jednoj od uličnih bandi u Londonu čija su dva člana uhapšena, a to su Ferhat Ercan i Salaman Ekinci, 27-godišnjaci koji imaju tursko porijeklo i trebali bi se pojaviti na sudu 6. septembra. Kolašinac i Ozil stoga zbog sigurnosnih razloga i potencijalnog novog napada ne smiju putovati sa Arsenalom.

Prema najnovijim informacijama Kolašinčeva supruga napustila je Englesku i otišla u Njemačku gdje je Arsenalov lijevi bek prethodno igrao za Schalke. U London se više ne namjerava vraćati.