JEFF REINE-ADELAIDE

VELIČANSTVEN PROMAŠAJ ARSENALA Prodali ga za siću, mislili da je propalitet, a sada košta 30 miliona eura!

13. 08. 2019 - 20:48 | Fudbal >> Transferi

Jeff Reine-Adelaide je ime koje prosječnom pratiocu evropskog fudbala ne znači previše, međutim, riječ je o talentovanom momku koji bi ovih dana trebao potpisati za Lyon u transferu vrijednom 30 miliona eura.

21-godišnjak je član Angersa, a interesantno, ranije u karijeri je bio član Arsenala. Potekao je u Lensu da bi 2015. otišao među "topnike". Bio je njihov član tri godine, no, na Emiratesu očigledno nisu vidjeli ništa specijalno u njemu pa su ga za milion eura prodali francuskom prvoligašu.

Kako pišu francuski mediji, veznjak je sada nadomak Lyona nakon vrlo dobre sezone u kojoj je odigrao trideset utakmica za klub i postigao 3 gola.

Izvori koji su prvi najavili rekonstrukciju Lyona i dolazak Brazilaca Silvinha i legende Juninha prenose da je Angersu stigla ponuda od "lavova" u vidu 25 miliona eura plus pet kroz bonuse, što će Angers i prihvatiti, s obzirom da se radi o rekordnom iznosu koji bi mogli dobiti. Interesovao se i Monaco, ali je igrač želio u Lyon kako bi igrao u Ligi prvaka.

Da ipak ne bude sve crno za Arsenal, prilikom prodaje u Angers stavili su i klauzulu kojom će dobiti 10% od naredne prodaje, što znači da ih čeka 3 miliona eura.