LIGA PRVAKA

Ajax teže od očekivanog prošao dalje, Basel ispao, Višća se oprostio od LP

13. 08. 2019 - 22:26 | Fudbal

Ekipa Ajaxa prilično se namučila, ali je na kraju ipak savladala PAOK sa 3:1 i sa ukupnih 5:3 prošla u play-off kvalifikacija za Lige prvaka.

Prošlosezonski polufinalist Lige prvaka doživio je hladan tuš kada je Biseswar vrlo lijepo pogodio mrežu domaćina u 23. minuti. Već u 32. "kopljanici" dobijaju penal, ali ga promašuje Dušan Tadić. Ipak, dvije minute prije kraja poluvremena Dušan Tadić je dobio novu šansu sa bijele tačke, a ovaj put ju je iskoristio za 1:1.

U drugom je Ajax svim silama krenuo po pobjedu, stvorio dosta šansi, a tek u 79. minuti uspjeli su konačno povesti, kada je Tagliafico pogodio glavom nakon ubačaja Tadića iz kornera. Šest minuta kasnije, potvrdu plasmana dalje osigurava Tadić novim pogotkom sa bijele tačke. Do kraja PAOK zabija još jedan gol, ponovo preko Biseswara, ali nedovoljno za prolaz dalje.

Ajax za ulazak u Ligu prvaka igra protiv APOELA.

Olympiacos je potvrdio prolaz dalje trijumfom na svom terenu protiv Basaksehira sa 2:0.

Nakon minimalne pobjede u Turskoj, Olympiacos je večeras golovima Semda u 55. i Valbuene u 78. sa penala osigurao play-off. Edin Višća odigrao je cijeli meč za goste.

Iznenađenje je kreirao LASK koji je nakon pobjede od 2:1 u prvom meču večeras na svom terenu pobijedio švicarski Basel sa 3:1. Poveli su domaćini preko Ranftla u 59. minuti. Nadu gostima pružio je Ademi u 80. minuti, ali su onda Austrijanci u finišu pogocima Goigingera i Raguza stigli do velikog slavlja.