ISCO NA METI TALIJANSKIH PRVAKA

RONALDO ZAVAPIO KOD ČELNIKA JUVEA Dovedite nam još njega pa da idemo po Ligu prvaka! Stara dama krenula po IGRAČINU od 80 miliona eura

21. 08. 2019 - 08:40 | Fudbal >> Transferi

Cristiano Ronaldo je na ljeto prošle godine prešao u Juventus za 117 miliona eura i vratio Serie A u sami vrh najpoželjnijih liga na svijetu. Ronaldo je htio s još jednim klubom doći na krov Evrope, ali to mu još nije uspjelo.

Juventus ipak treba dovesti nekoliko pojačanja kako bi se mogao nositi s najboljima, a Ronaldo ih traži u svojem bivšem klubu. Pokušali su u Torinu vratiti Paula Pogbu, ali to im, kao ni Real Madridu, nije uspjelo, pa su se okrenuli novim rješenjima.

ronaldo

Španski i talijanski mediji pišu kako je Ronaldo od uprave 'stare dame' zatražio da mu dovedu bivšeg saigrača iz Madrida Isca Alarcóna. Isco je bio u planovima Zinedinea Zidanea, ali nikako nije uspio ući u prvih 11, a status mu se još više pogoršao nakon loše sezone koja je iza 'kraljevskog kluba'.

Cristiano ga, pak, jako cijeni i smatra da bi bio pravo pojačanje za Juventus koji želi već ove godine osvojiti Ligu prvaka. Španci pišu kako će Juve ponuditi 65 miliona eura za Isca, ali i da Perez traži barem 80 miliona pa će ipak morati pregovarati kako bi se ovaj transfer ostvario. Ako Paolo Dybala ode iz Torina, to će ubrzati pregovore oko Isca jer u Juventusu ne žele ostati krati za jednu veliku zvijezdu.

ronaldo-isco-benzema-real-madrid

Nedavno se pojavila i informacija da bi u Juventus mogao doći i James Rodriguez, a odavno se u tom kontekstu spominje i Marcelo pa bi uskoro torinski sastav mogao početi ličiti na pobjedničku ekipu Real Madrida.