ULAZAK SPARTAKA

Politika pokazala svoju moć: SEHA napravila nove grupe za ligu

17. 08. 2019 - 18:05 | Ostali sportovi

Izvršni odbor SEHA lige odlučio je napraviti nove grupe za nadolazeću sezonu. 

Naime, ligi se priključio novi klub iz Rusije, moskovski Spartak (uz kinesku ekipu Beijing Sport University) za nadolazeću sezonu 2019/20., zbog čega je, smatra vodstvo Sehe, nužno bilo napraviti novi raspored u grupama.

Ovako izgledaju nove grupe:

Grupa A

Vardar (Sjeverna Makedonija)
Nexe (Hrvatska)
Tatran Presov (Slovačka)
Vojvodina (Srbija)
Motor Zaporozhye (Ukrajina)
Beijing Sport University (Kina)

Grupa B

PPD Zagreb (Hrvatska)
Meškov Brest (Bjelorusija)
Eurofarm Rabotnik (Sjeverna Makedonija)
Metaloplastika Šabac (Srbija)
Telekom Veszprem (Mađarska)
Spartak Moskva (Rusija)

Podsjetimo, tri sedmice prije početka nove sezone, mađarska Tatabanya odustala je od nastupa u SEHA ligi, a njeno je mjesto preuzeo Spartak Moskva.

"Izvršni odbor SEHA lige odlučio je da Tatabanya neće sudjelovati u sezoni 2019/2020. zbog važnih razilaženja u uvjetima koja se moraju ispoštovati", poručili su iz ureda natjecanja.

Spartak je tako prvi ruski klub koji će ući u ligu.

Nije to niti čudno, još je jednom politika pokazala svoju moć. Zašto bi Mađari igrali u regionalnoj ligi ako može klub zemlje čija je tvrtka glavni sponzor lige? Naime, Gazprom je najveća ruska tvrtka i najveći izvoznik zemnog plina na svijetu, a većinski vlasnik je ruska vlada (50,01 posto), piše 24sata.hr.

U desetljeću postojanja, SEHA liga je upravo zahvaljujući sponzoru došla na zavidnu razinu, ali nagle promjene samo nekoliko trenutaka prije početka natjecanja, nikako ne idu na ruku profesionalnosti organizacije natjecanja.

Prvo kolo nove sezone SEHA lige igrat će se 3. i 4. septembra.