ATP MASTERS U CINCINNATIJU

MORA I ON NEKADA IZGUBITI: Đoković bez finala Cincinnatija i izgubit će dosta bodova, 'ludi Rus' odigrao kao u transu

18. 08. 2019 - 08:26 | Tenis

Ruski tenisač Danil Medvedev iznenadio je Novaka Đokovića u polufinalu ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju i nakon sati i 43 minute igre izborio svoje treće uzastopno finale u isto toliko sedmica. Bilo je 3:6, 6:3, 6:3 za "ludog" Rusa, koji je u posljednjih 18 dana odigrao nestvarnih 15 mečeva i samo dva puta gubio. 

Sve je izgledalo kao da će Novak, branitelj naslova, u novo finale. Dobio je prvi set, izgubio svega pet poena u njemu, prijetio je u uvodna četiri gema drugog seta, no u osmom gemu seta dogodio se prijelomni trenutak koji je promijenio tok meča. 

djokovic

Prvu break-loptu u meču izborio je Medvedev i odmah ju iskoristio, nakon čega je bez izgubljenog poena, po prvi put u meču, zadržao servis i izborio treći set.  

Medvedev je oduzeo servis Đokoviću u trećem gemu seta, potom tri servis gema držao i za kraj još jednom iskoristio Noletov slabi servis gem i plasirao se u treće uzastopno finale.

Prethodna dva, u Washingtonu i Montrealu, je gubio od Kyrgiosa i Nadala. 

U finalu ga čeka David Goffin, koji je sa 6:3, 6:4 slavio protiv Richarda Gasqueta.

Bitno je naglasiti i to da će prvi reket svijeta izgubiti nešto više od 600 bodova i na novoj ATP listi Rafael Nadal smanjiće zaostatak.

(Sport.ba)