CIJELI INTERNET SE SPRDA NA RAČUN STIPE MIOČIĆA: Kad vidite kako je proslavio pobjedu valjat ćete se od smijeha!

18. 08. 2019 - 16:49 | Borba

Stipe Miočić novi je UFC-ov prvak u teškoj kategoriji. U noći sa subote na nedjelju Stipe je u oktogonu u Anaheimu tehničkim nokautom svladao Daniela Cormiera te tako u svoje ruke vratio pojas prvaka.

Iako je do četvrte runde primio gotovo dvostruko više udaraca, većinu od njih u glavu, zbog čega je imao problema i s vidnim poljem, Stipe Miočić nije pokleknuo i nijednog trenutka nije ustuknuo pred aktualnim svjetskim prvakom, koji je još jednom vrlo dobro koristio brzinu svojih ruku i vrlo često na kratkoj distanci laktovima zadavao teške udarce nekadašnjem prvaku i svom izazivaču.

Nakon što je sudac prekinuo borbu, Stipe je krenuo slaviti pobjedu na neobičan način – nekakvim plesom. Na društvenim mrežama to nije prošlo nezapaženo, a i sam Miočić je priznao da je to sve skupa bilo glupo.

“Kakva je to proslava bila? Ne znam. Idiot sam i glup. Preuzeo me adrenalin i kada sam uzbuđen radim glupe stvari”, rekao je Miočić nakon borbe.

Stipe je u ring stigao lakši nego ikad te je odgovorio na pitanje o svom gubitku mase.

“Sada sam otac i smršavio sam od toga. Ne znam kako sam toliko malo imao kila. Dobro sam jeo, pio sam puno vode, bilo je vruće ljeto. Osjećao sam se sjajno. Počeo sam sporo, ali dobro je prošlo”, rekao je Miočić na konferencji za medije nakon borbe.

Udarci u tijelo bili su dio Stipine taktike koja se pokazala uspješnom.

“Razgovarao sam s trenerom i onda smo vidjeli jednu borbu Andersona Silve na kojoj je ta taktika upalila, pa smo se dogovorili da ćemo pokušati s tim”, rekao je novi prvak.

“Iskreno, kupio sam novu kuću i jedva čekam samo doći doma. Nakon toga ću odlučiti s kim ću se dalje boriti”, rekao je Miočić.

Dana White i Jon Jones rekli su da je Stipe najbolji svih vremena, što je ovaj prokomentirao.

“To je lijepo. Lijepo je da drugi priznaju takve stvari. No na kraju dana mi je samo bitno da moja kći bude ponosna na mene. Meni je najvažnije da sam dobra osoba i da sam dobar borac. Volim sve zaraditi u životu jer je tada pobjeda slađa.”

Stipina pobjeda izazvala je brojne reakcije iz MMA svijeta, a jedna od najzanimljivijih je svakako ona UFC-ovog šampiona u poluteškoj kategoriji Jona Jonesa koji je napisao:

“Nema dileme, Stipe ja najveći teškaški borac u povijesti. Nemam ništa za dodati.”.

Javio se i opasni teškaš Francis Ngannou koji je napisao:

“Impresivna borba za obojicu! Ponosan sam na moju diviziju i čestitam novo prvaku na pobjedi! Idemo ponoviti!”