KILAŽA

NAKON UFC SPEKTAKLA PROCURILA TAJNA Evo šta je Cormier radio samo noć prije nego ga je nokautirao Miočić

19. 08. 2019 - 14:00 | Borba >> MMA

UFC 241 u Anaheimu opravdao je epitet jednog od najboljih evenata ove godine. 

Vidjeli smo fenomenalne borbe, a šlag na kraju ove večeri bio je revanš u kojem je Stipe Miočić nokautirao Daniela Cormiera i vratio pojas prvaka teške kategorije.

Prije njih je povratnik u UFC Nate Diaz slavio u odličnom meču protiv Anthonyja Pettisa u velteru, a pravi vatromet vidjeli smo u srednjoj kategoriji u kojem je nova velika zvijezda, Paulo Costa pobijedio Yoela Romera.

Novinar ESPN-a Marc Raimondi uspio je nakon borbi doći do frapantnih podataka vezanih za kilažu boraca, piše Fightsite.hr

Tačnije, došao je do neslužbenih podataka koji nam govore s kojom su težinom ulazili u borbe.

To je zanimljivo jer možemo vidjeti koliko su pojedini borci nadoknadili kilograma u odnosu na vaganje dan prije. Poznato je da mnogi borci u danima uoči vaganja skidaju kilažu, često na brutalan način, kako bi zadovoljili vagu svoje težinske kategorije. No nakon toga kreću u ponovno nabijanje kilograma kako bi sa što većom masom ušli u borbu.

Na ovom primjeru shvatit ćete koliko je to sve zajedno suludo. Naprimjer, Stipe Miočić je nabio tek kilogram više u odnosu na vaganje (105,5), dok je Cormier dobio čak četiri kilograma viša, sa 107 na 111. Očito je u noći i na dan borbe imao obilne obroke.

To nije ništa kada vidimo koliko je očito pojeo Paulo Costa. On je na vagi zadovoljio težinsku kategoriju, 84 kg za srednju kategoriju. No u borbu je ušao s nevjerojatnih 13 kg više, čak 97 što je ustvari teška kategorija.