TEREZA MRDEŽA

UMALO SRUŠILA REKORD Hrvatica napravila 28 dvostrukih servis grešaka?!

20. 08. 2019 - 16:12 | Tenis

U prvom kolu kvalifikacija za US Open, Hrvatica Tereza Mrdeža izgubila je od Holanđanke Lemoine (27) u napetoj završnici trećeg seta uz nekoliko nevjerojatnih podataka.

Od 40 drugih servisa, Mrdeža je ubacila tek 12, dok ih je 28 promašila. To jest, napravila je nevjerojatnih 28 dvostrukih pogrešaka.

Izgubila je u tri seta 6-1, 7-5, 7-6. I dok je u prvom setu promarširala terenom za 29 minuta, u drugom je setu krenula prava kanonada i to na obje strane. Holandska teniserka pet je puta gubila svoj servis, dok je Terezi to za rukom pošlo čak šest puta zaredom. Odnosno, u drugom setu nije osvojila nijedan gem na svoj servis, a Lemoine je osvojila jedan i tako osvojila set sa 7-5. Velikih 16 dvostrukih pogrešaka napravila je u drugom setu hrvatska teniserka, piše 24sata.hr.

U trećem setu kanonada pogrešaka se nastavila toliko dugo da su teniserke otišle u trinaestu igru. Svaka je pet puta gubila servis i jednom osvojila, ali uspješnija je u odlučujućem tie breaku bila Holanđanka s jednom pogreškom manje. Bio je ovo meč u kojem je bilo najbitnije što manje puta pogriješiti, a Tereza je u trećem setu imala devet dvostrukih pogrešaka i 1/16 osvojenih poena na drugom servisu.

Umalo je tako srušila rekord Anne Kournikove s 31 dvostrukom pogreškom na Australian Openu protiv Japanke Miho Saeki. Neće Tereza pamtiti ovaj okršaj po dobrome, a njezina će protivnica u drugom kolu kvalifikacija biti Španjolka Paula Badosa.