TRAGIČNA NESREĆA

DA VAM SE SRCE SLOMI Ovo je zadnja poruka koju je Jose Antonio Reyes poslao supruzi prije smrti

20. 08. 2019 - 20:44 | Druga strana sporta

Jose Antonio Reyes prije nešto više od dva mjeseci poginuo je u saobraćajnoj nesreći u 35. godini života.

Mercedes Brabus S550, kojim je upravljao Reyes, neposredno prije nesreće išao je brzinom od 237 kilometara na sat. Pri tako velikoj brzini slučajno je skrenuo i tako udario u zaštitnu ogradu uz cestu. Tom prilikom mu je pukla guma i tako je izgubio kontrolu nad vozilom. Zbog toga je automobil prešao dvije trake i ušao u suprotnu, zatim udario u betonski rubnik, prevrnuo se preko njega i zapalio.

Od tragedije su prošla više od dva mjeseca, a supruga tragično stradalog igrača Noelia Lopez na društvenim mrežama objavila je screenshot posljednje poruke koju joj je poslao Reyes.

"Dobro jutro, dušo, volim te", napisao joj je suprug u poruci koju je poslao u 7 i 43 ujutro, a četiri sata poslije preminuo je od posljedica nesreće.

Noelia Lopez se nakon njegove smrti emotivnim pismom oprostila od njega.

"Ljubavi, ne mogu podnijeti ovoliku bol. Ostavio si nas same, uzeo si moju želju za životom. Danas ti moram reći zbogom, ali nemam snage. Reći ću ti vidimo se brzo jer ti i ja ćemo zauvijek biti zajedno. Živote moj, pomozi mi jer ne mogu zamisliti život bez tebe. Pomozi mi da podignem naše kćerke. Daj mi snage. Mislit ćemo uvijek na tebe, zauvijek te čuvati u svojim srcima. Pružio si nam najbolji mogući život i ostavljaš nas s najboljim uspomenama. U Noelinim očima ću vidjeti tebe, a u Trianinom osmijehu ću se smijati s tobom. Volim te i uvijek ću te voljeti",  napisala je.

Reyes je u karijeri nastupao za Sevillu, Arsenal, Real, Atletico, Benficu i Espanyol.