SVE SE RADI U TIŠINI

BIĆE TO SPEKTAKULARAN POSAO Juventus ima pakleni plan dovesti jednog od najboljih igrača svijeta - POTPUNO BESPLATNO

21. 08. 2019 - 09:20 | Fudbal

Juventus ima izuzetno velike ambicije i cilj je konačno Liga prvaka. De Ligt je stigao, a očekuje se još jedan igrač svjetske klase. Neymar i Pogba spominju se stidljivo, a Stara dama ipak ima plan da u svoje redove dovede danskog veznjaka Christiana Eriksena.

Ono što je naročito zanimljivo da je u cijeloj priči to što to talijanski prvak ne namjerava platiti odštetu. Čelnici Tottenhama poznati su kao tvrdi pregovarači koji kada prodaju svoje igrače gotovo uvijek dobiju miliona koliko i zahtijevaju. Ipak, ovoga puta mogli bi se itekako opeći.

modriceriksen

Naime, jedan od njihovih najvrednijih dragulja u svlačionici, Christian Eriksen, kojeg transfermarkt procjenjuje na 100 miliona eura, već dugo vremena na radaru je drugih evropskih velikana poput Reala i Juventusa.

I on ne taji da želi napustiti London, ali Tottenham zasad ne popušta i traži previše. Ipak, takvi pregovori mogli bi loše završiti po engleski klub koji je Eriksenu ponudio novi ugovor vrijedan 11 miliona eura po sezoni, ali ga je Danac odbio.

christianeriksen

Zato se polako u Tottenhamu stvara panika, jer je jednom od najboljih veznjaka svijeta u starom ugovoru ostala još samo ova sezona za odraditi, a poslije nje je u ljeto 2020. slobodan igrač te može otići bez odštete.

Prema pisanju talijanskih medija to je upravo pakleni plan Juventusa koji je ušao u pregovore s igračem i pokušat će dovesti ovu igračinu besplatno. Bio bi to vrhunski posao 'stare dame'...