RUSSELL META UVREDA

Ogorčeni Poljaci zbog Kubice silno zamrzili jednog od najvećih talenata Formule 1: Sve ovo je bolno...

21. 08. 2019 - 13:25 | Autosvijet

George Russell požalio se na poruke pune mržnje koje dobiva od poljskih navijača Roberta Kubice, uvjerenih da Williams preferira Britanca koji s lakoćom pobjeđuje timskog kolegu…

Mladi 21-godišnji bivši prvak Formule 2 u svojoj debitantskoj sezoni u elitnom automobilističkom natjecanju možda se s Williamsom bori za 'mrvice' u svakoj utrci, ali ostavio je vrlo dobar dojam na stručnjake.

To može zahvaliti svojoj dominaciji u odnosu na timskog kolegu Roberta Kubicu kojeg je pobijedio u svih 12 kvalifikacija ove sezone, a i u većini utrka.

Iako je na kraju Poljak završio ispred Russella u ukupnom poretku, zahvaljujući sretno osvojenom bodu na ludoj utrci u Hockenheimu, nije to realno stanje stvari, a veliki talent požalio se na veliku količinu mržnje koju prima od poljskih ljubitelja Formule 1, uvjerenih da mu Williams daje bolji bolid nego njihovom ljubimcu.

1040241

'Malo je bolno da su 50 posto komentara ispadi mržnje od poljskih navijača, dok me ostatak podržava. Doduše, najvažnije mi je šta misle u Williamsu o meni, kao i u Mercedesu. No, želim i poštovanje izvana', priznao je George Russell za Motosport pa dodao:

'Nisam još naišao na nekog ko me ne poštuje, a da nije iz Poljske. Ipak, prihvatam ovu situaciju i nadam se da ću jednog dana imati jednako strastvene navijače kao i on.'

Ovog juniora Mercedesa već se povezuje s prelaskom u kokpit 'srebrne strijele' u budućnosti, no on je i dalje čvrsto na zemlji.

'Mislim da sam odradio dobar posao na nekim utrkama i ne tako dobar na drugima', naglašava Russell koji se nada konkurentnijem bolidu već sljedeće sezone u Formuli 1…