TESTIRANJA

VELIKE PROMJENE Ovako će 2021. izgledati bolidi Formule 1

22. 08. 2019 - 19:13 | Autosvijet
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U jeku ljetne pauze Formula 1 bavi se razvojem i dizajnom bolida za budućnost.

Konkretno, objavili su prve snimke i videozapise s testiranja bolida u kojima bi se vozači trebali utrkivati 2021. godine, što je prava novost s obzirom na dosadašnju praksu ljudi koji vode oktanski cirkus.

Obavljena su tako testiranja u zračnom tunelu, u strogoj tajnosti, a iz F1 ističu da će se opći rezultati podijeliti s momčadima kako bi znali na čemu su.

Očekuje se da će bočni podmetači i stražnje krilo više-manje ostati isti, dok će prednje krilo doživjeti određene preinake, kako u vizualnom tako i u funkcionalnom smislu.

Najavljene su i promjene u aerodinamici, a konačni cilj je omogućiti bolidima da što lakše prate jedni druge. Naravno, sve u svrhu toga da dobijemo više pretjecanja na stazi čime bi i same utrke postale zanimljivije.

Formula 1 i FIA zajedno rade na razvoju svih performansi, do listopada ove godine bi se trebale otkloniti mnoge nedoumice, a do tada su sve momčadi pozvane da se jave sa svojim prijedlozima i primjedbama.

Dodajmo kako se aktualna sezona nastavlja u nedjelju 1. rujna kada je na programu Velika nagrada Belgije na legendarnoj stazi Spa-Francorchamps.

(Gol.hr)