VARNICE

Covington brutalno spustio Diazu nakon što ga je ovaj nedavno prozvao: "Ja sam kralj j*bene divizije"

23. 08. 2019 - 11:25 | Borba >> MMA

Colby Covington brutalno spustio Nate Diazu nakon što ga je nedavno prozvao

Colby Covington prozvao je UFC zvijezdu Natea Diaza "putnikom" nakon što ga je ovaj nedavno prozvao.

Diaz je ugasio ideju da će se njih dvojica ikada boriti rekavši da "nikad nije čuo za njega".

Diaz je nastavio i nazvao ga "malim hype showom", što nije impresioniralo Covingtona, koji je morao odgovoriti.

"Boli me k*rac za tog putnika Natea Diaza. On je još jedan polovičan nivo borca. Pobijedi jedan meč pa izgubi naredni i na kraju pauzira tri godine. Koga boli k*rac za tog lika? Ja sam tukao prave muškarce koji su razbili tu malu lutkicu. Jedina stvar gora od njegovog šuškanja i problema u govoru je njegovo hrvanje."

"Stvar je da niko nikad nije nazvao Diaza inteligentnim, ali to što me izbjegavao i nije pričao o meni mu je možda najpametnija stvar koju je ikad uradio. Zna tačno ko sam ja. Njegov brat, sa njim sam se trebao boriti prošle godine u MSG-u dok se nije razbolio i povukao u zadnji trenutak. Ali, znaju jako dobro ko sam ja. Ja sam kralj j*bene divizije. Imam pojas oko svojih ramena, ono što on nikad neće vidjeti. Jedino gdje može dobiti pojas je u industriji marihuane, ali treba prestati sa marihuanom i okrenuti se fonaciji (još jedna aluzija na Diazov problem sa govorom). Taj lik je mentalni patuljak", završio je Covington.

Diaz se najčešće povezuje sa borbom protiv Jorgea Masvidala, dok bi Covington naredni meč trebao imati protiv UFC welterweight prvaka Kamure Usmana.