KAI HAVERTZ

Luki Modriću i Toniju Kroosu stiže ŽESTOKA konkurencija: Perez pripremio preko 100 miliona za 20-godišnjeg veznjaka svjetske klase

24. 08. 2019 - 09:25 | Fudbal >> Transferi

Florentino Perez je u pregovorima s PSG-om oko Neymara, ali nije zaboravio ni na vezni red koji želi pojačati s obzirom na to da je Luka Modrić sve stariji, Toni Kroos izvan one prave forme, a jedina zamjena za njih dvojicu ostao je Federico Valverde koji je još i zatražio da ga se pošalje u Real Betis na posudbu kako bi dobio veću minutažu.

Olako su pustili Danija Ceballosa koji je otišao u Arsenal, a nisu uspjeli osigurati potpise Paula Pogbe, Christiana Eriksena, Donnyja van de Beeka i Brune Fernandesa. Iako nije isključeno da Eriksen, Fernandes ili Van de Beek ipak stignu u Madrid, u Realu su se okrenuli i novom zanimljivom rješenju.

eriksen-pogba

Novo ime na radaru 'kraljevskog kluba' je Kai Havertz koji je sa samo 20 godina već svjetska klasa. Mladi Nijemac se već dokazao u Bayer Leverkusenu preko kojeg je došao i do njemačke reprezentacije. Prošle sezone je u Bundesligi, Europskoj ligi i njemačkom kupu odigrao ukupno 42 utakmice u kojima je zabio 20 golova, te upisao sedam asistencija.

Havertz se tako promaknuo u svjetsku klasu veznjaka koji je fizički izuzetno moćan i brz, a daje i golove, te je izuzetno tehnički potkovan. Ne čudi da ga želi pola Evrope, a Real će se za njega morati potući s Borussijom Dortmund, Chelseajem, Manchester Unitedom, Liverpoolom, Juventusom i Bayernom koji slovi za favorita u ovoj utrci.

havertzNiko Kovač planira za Havertza ponuditi 100 miliona eura, ali španski mediji tvrde kako bi Real htio preko noći odvest mladog veznjaka iz Njemačke i već su započeli pregovore. Sve će se odviti u idućih nekoliko dana, a izgledno je jedino da će Havertz karijeru nastaviti u većem klubu od Leverkusena.