NOVI SELEKTOR MAROKA I DALJE PRATI MODRE

Vaha: Dinamo izgleda evropski, opet će napraviti velike stvari!

24. 08. 2019 - 13:30 | Fudbal >> Transferi

Nisam gledao utakmicu protiv Ferencvaroša u Budimpešti, ali uhvatio sam malo protiv Rosenborga. Dinamo mi se jako dopao, doista izgleda sjajno, rekao je Vahid Halilhodžić za 24sata.hr.

Prošle sedmice dobio je novi posao. Nakon što je zbog neslaganja s predsjednikom napustio Nantes, postao je selekor Maroka. Prvi će mu cilj biti izboriti Mundijal 2022. godine. Vaha je u Maroku već radio velike stvari, s Rajom Casablancom je 1997. godine osvojio Ligu prvaka u Africi. A njegov Dinamo je 2010. godine zamalo prezimio u Evropi. Pamti se pobjeda nad Villarrealom u Maksimiru.

A Dinamo je pod Nenadom Bjelicom odigrao nekoliko takvih, blistavih evropskih utakmica.

- Dinamo izgleda baš europski. Opet će napraviti velike stvari. Vjerujem da će obraniti ovu prednost i ući u Ligu prvaka. Bolja je momčad od Rosenborga i vjerujem da neće biti problema u Norveškoj - kaže Vaha i nastavlja:

- To je baš dobro posložena i vođena momčad. Ima tu doista nekoliko sjajnih igrača, koji će napraviti velike karijere.

Halilhodžića je oduševio Dani Olmo.

- Po svakom njegovom potezu na travnjaku se vidi da je to svjetska klasa, fantastičan igrač. Olmo je baš za velike stvari - nahvalio je Španca bivši trener "modrih".

Dinamo je prošle sezone bio sjajan u skupini Evropske lige. Ako uđe u skupinu Lige prvaka, konkurencija će, naravno, biti puno jača, ali Vaha vjeruje kako će Zagrepčani i protiv takvih klubova biti u pravim izdanjima.

- Bit će Dinamo i u Ligi prvaka itekako dobar. Samo da prođe dalje - završio je Vaha.

Dinamo je ove sedmice doveo Luku Ivanušeca iz Lokomotive, a ovaj je nadareni veznjak bio Halilhodžićeva želja dok je bio trener Nantesa ovoga ljeta. No predsjednik nije bio za taj transfer.